До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Made in Ukraine: український дизайнер Сергій Махно створив лампи Bavovna

Український дизайнер Сергій Махно створив унікальну колекцію ламп Bavovna, присвячену поняттю, яке за останні місяці стало символом незламності українців. "Мабуть, одна з найнестандартніших колекцій, адже створена в такі ж нестандартні часи", – кажуть у Makhno studio.

Колекція складається з чотирьох ламп – BA, VOV, NA та BOOM. Ця серія показує процес формування полум'я всередині керамічної оболонки, яка нагадує формою бавовняну коробочку. Метафорично це символізує нашу націю і кожного з нас, показує зовнішню і внутрішню силу перемагати. Лампи зроблені з кераміки, всередині оброблені золотом та міддю, що імітує внутрішній вогонь за секунду до вибуху. Лампи виконані в натуральних кольорах, що нагадує гамму барв під час вибухів.

Реклама

"Колекція Bavovna – це надзвичайно важливий та особистий проєкт для студії, – розповідають у Makhno studio. – Навіть у надскладних обставинах ми продовжуємо працювати, ба більше – створювати нові продукти, які залишаться як пам’ять про війну". Символічно, що частина коштів від продажу колекції ламп буде передана Фонду Притули, а саме однойменному проєкту Бавовна.

Сергій Махно – відомий український митець, дизайнер та кераміст, засновник студії сучасної архітектури та дизану Makhno studio. Проєкти української команди були опубліковані в найавторитетниших світових виданнях – Architectural Digest, Archdaily, Dezeen.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.