До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Легко й швидко: 4 способи практикувати усвідомленість

Навіть в особливо тривожний час внутрішня усвідомленість допомагає впоратися зі стресом і запобігає можливим конфліктам з оточенням. Чим тепер не найкращий час, щоб почати роботу над своїм внутрішнім станом? Vogue.ua зібрав 4 неочевидні способи, які допоможуть тренувати усвідомленість.

Спостерігайте за світом навколо

Відвертатися на смартфон у будь-яку вільну хвилину — згубна звичка сучасних реалій, зусебіч оточених гаджетами. Щодня ми розсіюємо увагу, дивлячись в екрани без особливої ​​потреби. Наступного разу, відчуваючи потребу відвернутися від роботи й засісти в соціальних мережах (або пройтися до холодильника), озирніться навколо й подивіться, що вас оточує. Ця хвилинна вправа допоможе вгамувати думки й повернутися в цю мить.

Реклама
Будьте добрими до оточення

Замість того, щоб бурчати про те, що сьогодні не вдалося виспатися або так хочеться погуляти, а на вулицю не можна, зосередьтеся на тому, що маєте й подякуйте світу за це. Навіть з найпохмурішим настроєм і найневдалішою домашньою укладкою вийде знайти те, що тішить. Поділіться цією радістю з кимось із близьких чи знайомих і її стане вдвічі більше. У найскладніші часи особливо важливо нести у світ радість і віру в краще. Мабуть, саме час почати із себе.

Дихайте
Про користь медитації нині говорять так часто й наполегливо, що, здавалося б, корисна інформація знаходить неприємне й нудотне звучання. На щастя, є кілька способів, щоб переконатися в сприятливих намірах усвідомленого дихання, яке допомагає як заспокоїти фізіологічні аспекти (прискорене серцебиття й пульс), так і допомогти вгамувати хвилювання й тривожні думки. Навіть два глибокі вдихи й видихи допомагають заспокоїтися, передавши відповідний сигнал головному мозку. Хочете вірте, хочете ні, але усвідомлене дихання (яке можна вважати першою сходинкою медитативної практики) — один із чинників здорового сприйняття світу й себе в ньому.
Photo: @blueeeemint
Діставайте втіху від їжі

Їжа — це задоволення, яке оточує нас майже завжди й заслуговує на особливу увагу. Відкладіть у сторону телефон, ноутбук, книгу й серйозні розмови та залиштеся наодинці зі своїм сніданком, обідом або вечерею. Доведено, що на повноцінне приймання їжі йде до 20 хвилин. Присвятивши цей час усвідомленому харчуванню, вийде раніше відчути насичення, відпочити й зосередитися на тому, що важливо прямо зараз, а не буде (або було) колись.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.