До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як "чистка" Instagram допоможе вашому ментальному здоров'ю

Оскільки ми всі почали проводити онлайн вдвічі більше часу, то і спіймати себе на скролінгу стрічки Instagram можна куди частіше. Одна справа, коли контент, що зустрічається, надихає і радує, але зовсім інше, коли це інформаційний шум із занудними Селфі знайомих на карантині з хештегом #WFH. Ось 5 кроків до дезінфекції вашого Instagram від небажаних об'єктів.

Photo: Paul Wetherell

1. Не бійтеся тимчасово від когось відписатися

Коли справа доходить до новин, за якими ви стежите в Instagram, розпалювання паніки не слід плутати з підвищенням обізнаності. Ми рекомендуємо вибрати не більше 10 перевірених локальних і міжнародних джерел новин. Якщо ви страждаєте від постійного новинного потоку, то скористайтеся функцією "без звуку" й отримаєте контроль над часом, який приділяєте вивченню новин.

Реклама

Стосовно людей, за якими ви стежите, тут є кілька рішень. По-перше, функція, що дозволяє відключити нецікаві вам Instagram-stories. По-друге, завжди можна на час відписатися від тих, за ким ви стежите найменше або кого боїтеся образити відпискою. Повернетеся до них потім (якщо захочете).

2. Кнопка "mute" створена, щоб почати відпочивати

Це може здатися занадто очевидним, але ваш підхід до соціальної ізоляції в соціальних мережах – питання особистого вибору. Деякі найближчі знайомі можуть відчути необхідність ділитися всіма деталями свого розпорядку дня (зокрема не надто корисні тренування або кулінарні поради) у спробі боротьби з нудьгою або самотністю, хтось може ділитися новинами або постійно жартувати.

Якщо контент такого роду не приносить вам ні користі, ні задоволення, то функція відключення звуку дасть вам можливість відпочити і не спричинить жодних образ. Те ж саме стосується і Instagram-stories (про які ми говорили пунктом вище) – вимкніть потік інформації від тих, з ким на цей момент ви не згодні.

3. Відповідь на повідомлення в Direct не зобов'язана бути миттєвою

Оскільки ми продовжуємо проводити більше часу в телефонах, спілкування в соціальних мережах стрімко стає надмірним. Хоча логіка натякає нам на те, що можна очікувати миттєвої відповіді в Direct, – майте терпіння. Не очікуйте швидкої відповіді на ваше повідомлення і не відчувайте себе зобов'язаними швидко відповідати. Дайте собі можливість відкласти повідомлення до більш спокійного часу, коли для відповіді у вас буде достатньо сил і бажання.

4. Не треба щось постити, щоб відчувати залученість

Іноді відсутність допису в стрічці може сказати більше, ніж фото або кілька слів під ним. Для деяких самоізоляція буде пов'язана з максимальною продуктивністю (онлайн або оффлайн), але для когось карантин стане особистою формою саморефлексії. І немає нічого страшного в тому, що ви не напишете про нову пісню або свої будні. Зробите це потім.

5. Знайдіть нові акаунти, за якими хочеться стежити

Якщо ви відчуваєте потребу в тонкому гуморі, візуальному натхненні тощо, ми радимо вивчити акаунти, за якими стежать ваші улюблені профілі. Будь то курси, сторінки з колекціями домашніх рослин, світлі інтер'єри або ігри з домашніми тваринами – це може бути саме те, чого вам не вистачало всі ці дні.

Текст: Nassia Matsa

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.