До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ґрета Тунберг приїхала до Києва і зустрілася з президентом Зеленським

Відома шведська екоактивістка Ґрета Тунберг прибула до Києва. Тунберг входить до Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни, яка приїхала зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським.

Грета Тунберг у Києві. Фото: Офіс Президента
Грета Тунберг у Києві. Фото: Офіс Президента

Реклама

Окрім Тунберг, до Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни увійшли: ексвіцепрем'єр-міністерка та ексміністерка закордонних спрв Маргот Вальстрем, віцепрезидентка Європейського парламенту Гайді Гаутала та президентка Ірландії в 1990—1997 роках Мері Робінсон. Ця група працюватиме над розв'язанням питань, пов’язаних із впливом російської агресії на екологічну систему України.

Через два дні після підриву російськими військами Каховської ГЕС, 8 червня, Володимир Зеленський провів відеоконференцію з екоактивістами з усього світу, серед них була і Тунберг. Після цього шведська активістка назвала катастрофу на Херсонщині екоцидом і закликала притягнути владу російської федерації до відповідальності.

Члени Міжнародної робочої групи щодо еконаслідків війни разом із Володимиром Зеленським. Фото: Офіс Президента
Члени Міжнародної робочої групи щодо еконаслідків війни разом із Володимиром Зеленським. Фото: Офіс Президента

Володимир Зеленський привернув увагу екоактивістів до катастрофічних наслідків підриву греблі Каховської ГЕС, із якими зіткнулися жителі Херсонщини. Цей російський злочин також завдав значної шкоди аграрній сфері та біорізноманіттю регіону. Внаслідок катастрофи загинуло чимало людей в окупованих російськими військами населених пунктах, де загарбники взагалі не здійснювали евакуацію із затоплених територій.

"Важливо запропонувати комплекс конкретних заходів, як можна допомогти українцям із тимчасово окупованих населених пунктів. Це наші люди, які мають одержати необхідну підтримку в такий важкий момент", — підкреслив Зеленський.

Екоактивістка Ґрета Тунберг подякувала за запрошення й наголосила, що залучатиме представників екологічних громадських організацій до діалогу щодо основних завдань Міжнародної робочої групи та привернення уваги до екологічних наслідків війни.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.