До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Актор Лієв Шрайбер опублікував фото затоплених будинків Херсонщини

Теракт на Каховській ГЕС, скоєний російськими окупантами, хоча поки і не отримав відповідної реакції екологічних та правозахисних організацій, проте привернув увагу світової спільноти. У своєму інстаграмі кадри затоплених будинків Херсонщини опублікував голлівудський актор Лієв Шрайбер. Жахливі фото українських сіл, що йдуть під воду, Шрайбер доповнив влучним текстом американського історика, професора Єльського університету Тімоті Снайдера.

"Дамбу Нової Каховки в Україні, підконтрольну Росії, зруйновано, — зазначено в тексті Тімоті Снайдера. — Одним із наслідків є гуманітарна катастрофа, яка, якби вона не сталася в зоні бойових дій, уже потребувала б величезної міжнародної допомоги. Тисячі будинків затоплені, а десятки тисяч людей тікають або чекають на порятунок. Іншим наслідком є екологічний хаос, зокрема втрата водно-болотних угідь та інших середовищ існування. Третя — знищення українських сільськогосподарських угідь та інших елементів української економіки".

Реклама

Нагадаємо, що актор та режисер Лієв Шрайбер із самого початку повномасштабної війни підтримує Україну. Він допомагав у таборі біженців у Перемишлі, а згодом став амбасадором платформи UNITED24. Сьогодні у своїх сториз Шрайбер також запостив заклик від платформи UNITED24 допомогти зібрати кошти на човни для рятувальників, які вже четвертий день без упину вивозять людей та тварин із затоплених територій Херсонщини.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.