Без борошна й цукру: панкейки з батату на сніданок
Пухкі й солодкі панкейки — один із найулюбленіших сніданків, яким особливо приємно насолоджуватися на вихідних. Цього разу vogue.ua ділиться найпростішим і здоровим рецептом панкейків з батату — солодкої картоплі, багатої на антиоксиданти й вітаміни, необхідні кожному у холодну пору року.
Photo: Enrique Díaz / 7cero / Getty Images
Панкейки з батату
Інгредієнти:
1 середній батат (близько 250 г запеченого батату);
2 великі яйця;
дрібка солі;
дрібка кориці (за бажанням).
Приготування:
- Для початку запечіть батат. Для цього проткніть його з двох боків виделкою і запікайте в духовці при 200 °C упродовж 40-60 хвилин.
- Запечений батат очистіть від шкірки і змішайте з яйцями, сіллю та корицею. Для одноріднішого тіста використовуйте блендер.
- Потім викладайте тісто на розігріту пательню й обсмажуйте панкейки близько 3 хвилин із кожного боку.
- Готові панкейки можна подавати зі збитими вершками, варенням, медом, кленовим сиропом, фруктами й іншими улюбленими топінгами.