До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У "Видавництві Старого Лева" виходить новий роман Олега Сенцова

Уже через місяць на книжкових полицях з’явиться новий роман письменника та режисера Олега Сенцова. "Другу також варто придбати" — апокаліптичний роман, на сторінках якого зійшлися вигадка й цілком реальні проблеми людства: боротьба за ресурси, вплив пропаганди на суспільну свідомість і роль у всьому цьому маленької людини.

Реклама

Олег Сенцов написав книгу під час перебування в російській колонії у 2017 році. Роман написано у звичайному зошиті, від руки. Його герой, Джим Гаррісон, перебуває у ванній кімнаті й читає "підпільні" журнали, дружина готує сніданок. І раптом на Землі відбувається вторгнення — з космосу прилетів... рай. А хто ж не мріє про щасливий контакт з позаземним розумом і не вірить, що вищий інтелект — однозначно добрий? Навіть якщо його представники схожі на ящірок і прагнуть навернути землян — заради їхнього ж порятунку — до природного життя, а їхні методи все більше нагадують "аборигенам" про найстрашніші моменти земної історії...

"Роман „Другу також варто придбати" я задумав у межах трилогії, ще коли почав роботу над першою книгою „Купіть книгу — вона смішна". Тоді, у 2010 році, я не думав, що мої книги видадуть. Але пообіцяв собі: якщо перший роман вийде друком, і в нього буде понад 18 читачів, то я напишу другий, а потім, можливо, і третій. Уже перебуваючи в ув’язненні, на той момент в Якутії, у 2017 році, я дізнався, що моя книга опублікована й отримує позитивні відгуки від читачів. Тому я почав роботу над другою книгою. Працюючи щодня, написав приблизно за 3 місяці — часу в тюрмі достатньо. Через два роки, на початку 2019-го, я зробив другу редакцію і надіслав чистовик на свободу, адже не знав, скільки ще мені доведеться перебувати в ув’язненні", — розповідає Олег Сенцов про роботу над романом.

"Головна тема книги — прагнення суспільства, більш технічно та інтелектуально розвиненого, нав’язати свої правила життя менш розвиненим групам — продовжує автор. — Пращурами цього роману, велетнями, на плечах яких лежить ця книга, стали насамперед Рей Бредбері зі своїм "Бетонозмішувачем" і брати Стругацькі з "Другою навалою марсіан". Звичайно, я не намагався пародіювати сюжет, але на будь-якого письменника впливають книги, які він читав раніше, які його формували".

Книга з’явиться у травні й буде представлена ​​в кількох форматах: паперова українською мовою й електронна — українською та російською.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.