До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

100 великих винаходів Іва Сен-Лорана в новій книзі Assouline

"Служити жіночим тілам, їхнім жестам, їхнім поглядам, їхньому способові життя. Я хотів супроводжувати жінок у великому визвольному русі, що почався в минулому столітті".

Лоранс Бенаїм, авторитетний французький історик моди, випускає свою п’яту книгу про Іва Сен-Лорана — Yves Saint Laurent: The Impossible Collection. Разом з видавництвом Assouline вона вибрала сто його ключових винаходів — від сафарі-куртки до Le Smoking, — за допомогою яких розповідає історію кутюр’є. Книга охоплює все творче життя дизайнера: від дебютної колекції в січні 1962 року після звільнення з Dior до його останнього шоу haute couture після виходу на пенсію 2002 року.

Реклама

Окремий розділ присвячений створенню смокінга для масового ритейлера La Redoute — у 1996 році Сен-Лоран став першим модельєром, який перейшов до "швидкої моді".

Книга виходить в ексклюзивному шовковому чохлі-футлярі. До видання увійшло 160 ілюстрацій, серед них є справжні музейні реліквії: олівцеві замальовки Сен-Лорана до виданих дитячих книг; ескізи ювелірних прикрас і біжутерії, які кутюр’є розробив для своїх подруг, а також фото робочого столу, на якому після його смерті все залишилося нерушеним.

Yves Saint Laurent: The Impossible Collection, видавництво Assouline, травень 2020

Фото: © Assouline, © Cornette de Saint Cyr, © Christoph Sillem

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.