До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Спецпроект Vogue UA & ArtHuss: Анна Октябрь про успіх, мистецтво та фемінізм

Напередодні 8 березня видавництво ArtHuss презентує книгу "Неймовірні. П'ятнадцять жінок, які творили мистецтво та історію" Бріджит Квінн. Американська версія видання увійшла до Best Art & Photography Books 2017 за версією Amazon: її героїні – 15 художниць з різних епох, які вплинули на розвиток світового мистецтва. З цього приводу Vogue.ua запускає спецпроект, у якому вісім відомих українок розповідають свої історії успіху, розмірковують про мистецтво і фемінізм.

Третя героїня спецпроекту – дизайнер Анна Октябрь, чий бренд продається в кращих магазинах Європи та Азії.

Реклама
Анна Октябрь
Про поняття selfmade woman

Для мене це про розуміння власних цілей, принципів та шляху. Це реалізація в різних напрямках життя і дотримання своїх ідеалів. У будь-якому випадку, успіх будь-якої selfmade woman також в її близьких, менторах, друзях – нас формує наше оточення.

Про улюблених героїнь зі світу мистецтва

Мені імпонують Діана Фон Фюрстенберг і Коко Шанель. Я багато чому навчаюся від успішних і працьовитих жінок. Моя мама була прикладом освіченої і реалізованої жінки. Всі мої подруги дуже успішні і є для мене прикладом сили волі і прагнення до розвитку.

Про власну суперсилу

У наполегливості та відвазі. Хотіла б відповісти грайливо "в моїй слабкості", але це буде неправда. Я заплановано йду до своєї мети і навчилася самостійно ухвалювати рішення і нести повну відповідальність за своє життя.

Про баланс між сім'єю, роботою і захопленнями

Думаю, що мені вдається підтримувати цей баланс тому, що в моєму житті присутні всі ці елементи. Але я впевнена, що є періоди, коли нам необхідно приділити більше часу одному з цих напрямків, часом, це період довжиною в рік. Наприклад, зараз у мене більше активна фаза розвитку кар'єри. Але думаю, що незабаром питання побудови сім'ї для мене стане також актуальним.

Про гендерну рівність

Донедавна у мене не виникало ситуацій, де я б навіть задумалася на тему статевої дискримінації, оскільки мене виховували з розумінням рівності прав і можливостей чоловіків і жінок. Але зараз, коли окрім творчості, я займаюся побудовою бізнесу, то іноді стикаюся з дискримінацією. Гадаю, що це всього лише питання часу. Українські жінки дуже діяльні і активні, незабаром зникне стереотип, що у жінки "інша роль в суспільстві", а досягнення високих професійних результатів – це прерогатива чоловіків.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.