До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Маргарет Етвуд напише продовження "Оповіді служниці"

Канадська письменниця Маргарет Етвуд повідомила про вихід другої частини знаменитого роману 1985 року "Оповідь служниці" – антиутопії про тоталітарну і радикально-релігійному державу Ґілеад, в якій жінок вважають власністю і насильно використовують як сурогатних матерів. Нова книга отримала назву "Заповіти" (The Testaments).

Кадр з серіалу "Оповідь служниці"

Дія нового роману відбувається через 15 років після подій в "Оповіді служниці", а розповідь ведеться від імені трьох головних героїнь. Подробиці сюжету Етвуд поки тримає в таємниці. Так, наприклад, чи з'явиться в книзі головна героїня попередньої частини Оффред – ще не відомо. Етвуд зазначила, що книжка не буде пов'язаною з подіями, які відбулися в серіальній адаптації телеканалу Hulu.

Реклама

"Дорогі читачі, все, що ви коли-небудь хотіли знати про Ґілеад і його внутрішній устрій, стало основою для цієї книги. Ну, практично все! Ще одне джерело натхнення – світ, в якому ми жили", – повідомила канадська письменниця.

Кадр з серіалу "Оповідь служниці"

2017 року за книгою "Оповідь служниці" зняли однойменний серіал в головній ролі з Елізабет Мосс. Перший сезон був захоплено прийнятий критиками та отримав шість премій "Еммі" і став символом руху #MeToo. Сиквел під назвою "Заповіти" вийде у вересні наступного року. Новий роман випустить видавництво Nan A. Talese.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.