До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Літнє читання: 5 нових книг про моду

Історія Будинку Діор, біографія Мартіна Марджели й книга про фешн-блогерів – Vogue.ua зібрав найцікавіші книги про моду, які варто прочитати цього літа. ​

Dior. Yves Saint Laurent

До ювілею Будинку Dior, який цього року відзначає 70-річчя, у видавництві Assouline виходить цікаве багатотомне видання. Протягом року в видавництві вийде сім книг, які розкажуть про сім легендарних кутюр’є Dior: Крістіана Діора, Сен-Лорана, Марка Боена, Джанфранко Ферре, Джона Гальяно, Рафа Сімонса та Марію Грацію К’юрі. Перший том вийшов у грудні 2016, а в червні вийде другий, присвячений Іву Сен-Лорану, який керував Будинком з 1958 по 1960. Автор Лорейн Бенейм детально розбирає всі шість колекцій, які Ів Сен-Лоран створив для Dior – справжній посібник моди, до того ж дуже красивий.

Реклама
"Цифрові дівчата. Нове модне плем’я"

Історії сучасних фешн-блогерів схожі на казку. Мішель Фан, найбільш відома б’юті-блогерка у світі, зібрала на своєму Youtube-каналі 9 млн фоловерів й запустила власний бренд косметики, який заробляє 800 млн на рік. Fashion-блогер та it-girl К’яра Ферраньї заробляє 10 млн на рік завдяки фото в Instagram та контрактам з модними будинками. Всім цим дівчатам присвячена нова книга Rizzoli – "Цифрові дівчата. Нове модне плем’я". Як нікому не відомі дівчата стають мільйонерами й чи довго протриває слава Instagram-зірок – відповіді на ці питання, можливо, вдасться відшукати в книзі.

Margiela: The Hermès Years

Ті, хто уже встиг з’їздити в антверпенський музей Моди на виставку Margiela: The Hermès Years, можуть підкріпити враження однойменною книгою. Книга присвячена шести рокам роботи Марджела в Hermès. Про цей період в кар’єрі Марджели рідко згадують, зазвичай асоціюючи бельгійця зі строгим деконструктивізмом. Книга, як і виставка, відкриває лаштунки роботи Марджели у французькому Будинку – десятки ескізів, фотографій та заміток Марджели прийшли на поміч.

Brooklyn Beckham. What I see

Брукліну Бекхему – 18, і в нього вже все склалося: він фільмує рекламні компанії для Burberry, знімає та знімається в кіно, а тепер ще й випускає свою першу книгу. Альбом, який скромно називається "Що я бачу", вийде друком у видавництві Rizzoli й складатиметься з 300 фотографій, знятих Бекхемом-молодшим. Подорожі, будинок, сім’я – до об'єктиву Бекхема потрапляють особисті речі, а видавці кажуть, що книга найпопулярнішого підлітка у світі вийшла дуже щирою.

Alice Temperley: English Myths and Legends

Rizzoli випускає велику біографію Еліс Темперлі – улюбленого дизайнера герцогині Кембриджської, Сари Джессіки Паркер, Ріти Ори, Адель та Ольги Куриленко. Тут є все про те, з чого складається бренд Alice Temperley – фірмові вечірні сукні, ефектні принти, волани, оборки та інші романтичні елементи, які так любить дизайнер. І, звичайно, чудесна історія про те, як про Еліс Темперлі у 2011 заговорив весь світ, коли в її яскраво-зеленій сукні на весіллі Кейт Мідллтон та принца Вільяма з’явилася сестра нареченої Піппа Міддлтон.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.