До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Книжковий Арсенал" оголосив програму фестивалю

Вже 22 червня у Києві розпочнеться "Книжковий Арсенал" — масштабний літературний фестиваль, який торік було скасована через повномасштабну війну. Цього року "Книжковий Арсенал" відбудеться з 22 по 25 червня: на гостей очікує понад 100 подій та, звісно, ярмарок з найцікавішими літературними новинками.

Реклама

22 червня літературна програма "Книжкового Арсеналу" відкриється двома великими подіями — дискусією "Наш Крим: на сторінках книжок" та поетичними читаннями "Поезія в пікселі". В читаннях зокрема візьмуть участь поети, які зараз боронять нашу країну на передовій, морська піхотинка Ярина Чорногуз і військовик та волонтер Павло Вишебаба. У день відкриття також відбудеться виступ Маріупольського муніципального камерного оркестру "Ренесанс".

У межах літературної програми цього року пройде кілька десятків дискусій, в яких учасники будуть говорити про те, як перетворити досвід, що ми проживаємо тут і зараз, на пам'ять. Програма представить різноманітні голоси літературної сцени — щоденники, документальні нотатки і художні твори, тексти професійних письменників і тих, хто почав писати лише після лютого 2014 та 2022 років.

На "Книжковому Арсеналі" 25 червня команда українського Vogue ініціює розмову про сучасну прозу та поезію на сторінках видання та про літературу як рушій опору. В межах цієї дискусії відбудеться презентації колекційного видання "Сучасна українська проза та поезія". Кураторка літературної програми "Книжкового Арсеналу" — письменниця, перекладачка, продюсерка Радіо культура Ірина Славінська.

Фокус-тема "Коли все має значення", кураторкою якої є Наталя Гуменюк, представить вісім подій. Вона відкриється презентацією воєнного щоденника Володимира Вакуленка — українського поета родом з Харківщини, який загинув від рук окупантів в Ізюмі торік.

Для дітей та підлітків на "Книжковому Арсеналі" запланована спеціальна програма, яка називається "Коли війна не тільки у книжках". А спеціальна кінопрограма від Довженко-Центру представить три фільми, засновані на знакових літературних творах: "Сон", знятий за Шевченковою поемою, шалену екранізацію гоголівського "Вечора на Івана Купала" та епічну кінопостановку "Захара Беркута" Івана Франка.

"Книжковий Арсенал" відбудеться з 22 до 25 червня включно.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.