До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Книга на вихідні: арт-бук "Попелюшка"

У видавництві "Біла Сова" вийшов арт-бук "Попелюшка". Всім відому казку Шарля Перро, вперше опубліковану в 1697 році, прикрасили ілюстраціями художниці Галини Зінько, а також доповненою реальністю. Навівши смартфон на спеціальний qr-код, можна оживити картинки: Попелюшка починає танцювати, приміряти одяг, загалом, культова казка дійсно оживає на очах читача.

Ілюстрації з книги "Попелюшка"

Художниця наповнила малюнки безліччю зразків побуту і стилю французького двору, а також знаковими атрибутами art de vivre XXI століття. Так, Попелюшка в книзі читає Vogue і приміряє одяг модних брендів Louis Vuitton і Alberto Ferretti.

Реклама
Ілюстрації з книги "Попелюшка"

"Все почалося з думки про те, що Шарль Перро який записав цю казку, жив і працював за часів Людовика VIX, — розповідає художниця Галина Зінько про книгу. — І навіть більше, був близьким товаришем голови уряду — Кольбера. Так я уявила, що ця історія могла статися саме в Парижі, у Версалі. Але читачеві, без вникнення у звичаї і статут життя тих часів, складно зрозуміти наскільки передовим у всіх відношеннях був Париж того часу. Тому я вирішила пояснити це сучасною мовою, за допомогою згадки відомих модних брендів, які вже перетворилися на культурні артефакти. Були обрані ті, які й досі залишаються на висоті".

"Біла Сова" — нове українське видавництво, засноване Крістіною Нгуен і Галиною Зінько. "Ми працюємо на перетині старих і нових технологій, — розповідає Крістіна Нгуен. — Під старими ми маємо на увазі усіма улюблені друковані книги, під новими — анімацію і доповнену реальність. До кожної нашої книги ми придумуємо буктрейлер, анімацію і доповнену реальність, тому що хочемо робити книги з елементами чарівництва, які самі хотіли б купити".


"Попелюшка" виходить у перекладі письменниці Мії Марченко.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.