До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Геніальний цинік: 10 найкращих цитат Чарльза Буковскі

16 серпня 1920 року народився Чарльз Буковскі — літератор, відомий своїми влучними й цинічними цитатами. Його називали представником "брудного реалізму" та найкращим поетом Америки, а він просто писав про навколишній світ і його вади. З нагоди дня народження цього літературного генія згадуємо його найкращі цитати про життя, жінок та вечірки.

Чарльз Буковскі

— "Коли жінка пішла проти тебе, забудь про неї. Вони можуть любити, але потім щось у них всередині перевертається. І вони можуть спокійно дивитися, як ти подихаєш у канаві, збитий машиною, і їм начхати на тебе".

Реклама

— "Океан, — сказав я, — подивися туди, б’ється, повзає туди-сюди. А під усім цим — риба, бідна риба б’ється одна з одною, пожирає одна одну. Ми — як ті риби, тільки нагорі. Один неправильний рух, і тобі кінець".

Чарльз Буковскі

— "Я не люблю вечірок. По-перше, я не вмію танцювати. А по-друге, люди мене лякають. І особливо люди на вечірках. На таких зборищах всі намагаються здаватися веселими, дотепними та сексуальними. І навіть якщо їм здається, що в них виходить добре, насправді в них виходить погано. До того ж що сильніші старання, то жахливіший результат".

— "Світ здебільшого божевільний. А там, де не божевільний, — злий. А де не злий і не божевільний, — просто дурний. Жодних шансів. Жодного вибору. Тримайся і чекай кінця".

— "Буковскі плакав у дешевих нічліжках, Буковскі не вміє вдягатися, Буковскі не вміє розмовляти, Буковскі боїться жінок, у Буковскі слабкий шлунок... Буковскі не воював. Буковскі старий і вже сорок п’ять років не запускав паперового змія. Якби Буковскі був мавпою, його б у шию вигнали з племені... Зате Буковскі дуже акуратно блює і при мені ніколи не сцяв на підлогу. Як бачите, я таки наділений певним шармом".

Чарльз Буковскі

— "Я мав наполягти на тому, щоб вона залишилася зі мною, а не просто прийняти це "ні". Зрозуміло було, що їй не все одно. Мабуть, я запропонував їй це дуже безцеремонно, ліниво, надто байдуже. Я заслуговував на свою та її смерть. Я був собакою. Хоча навіщо звинувачувати собак?"

— "Інтелектуал — той, хто говорить про прості речі складно; художник – той, хто говорить про складні речі просто".

— "Краса — дрібниця. Ти й сам не розумієш, як тобі пощастило, що ти не вродливий, адже якщо ти подобаєшся людям, то знаєш, що річ в іншому".

— "Я не вірю, що можна змінити світ на краще. Я вірю, що можна постаратися не зробити його гіршим".

Чарльз Буковскі

onedayallthegoldfishdied, allfiveofthem,

theyfloatedontopofthewater, ontheirsides, the

eye oneachtopsidestillopen,

andwhenmyfathergothomehethrewthemtothe cat

there onthekitchenfloorandwewatchedasmy mother

smiled

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.