До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Щоб душа раділа: 5 добрих книг для гарного настрою

Для гарного настрою зазвичай потрібно не так багато: іноді досить опинитися в потрібному місці в потрібний час. Vogue.ua пропонує стати частиною історій, персонажі яких надихають любов’ю до життя. Ось п’ять добрих книг для гарного настрою.

"Творці збігів" Йоава Блума

Захопливий роман від молодого письменника з Ізраїлю Йоава Блума. В основі сюжету ідея про те, що випадковостей не буває, а за тим, що ми вважаємо "збігами" стоїть окрема організація. Спеціальні агенти підлаштовують маленькі й великі збіги, які впливають на перебіг історії й долі людей. Це добрий твір про те, що не потрібно боятися довіряти течії життя. І, так, читаючи роман, складно втриматися від спокуси розібрати його на цитати.

Реклама
"Вчені казки" Фелікса Кривіна

Фелікс Кривін — письменник родом з українського Маріуполя. Твори Кривіна вирізняються унікальним сприйняттям навколишнього світу, цінністю якого є звичайні буденні речі і явища. Основним жанром письменника є казки, а найяскравіші з них стали частиною збірника "Вчені казки". У казках Кривіна простежується іронічне ставлення до труднощів, з якими стикаються такі герої, як кватирка, птах на ім’я Ківі-Ківі або яскрава зелена гусениця. Тонкий гумор і глибока мораль творів, які вміщаються всього на кількох сторінках — це найкраще, що можна було придумати, щоб подивитися на проблеми з боку і стати трохи щасливішими.

"Країна Мумі-тролів" Туве Янссон

Історії про казкових персонажів мумі-тролів, які постають перед труднощами й вирішують їх невибагливими способами, завжди були невіддільною частиною життя скандинавських дітей і дорослих. Зараз про пригоди мумі-тролів, які зустрічали комету, знають у всьому світі, а яскраві ілюстрації казкового світу тепер є не тільки в уяві, а й на сторінках книг. Мабуть, саме книга "Країна мумі-тролів" здатна стати надійним провідником у чарівний світ, де страхи й смуток не страшні — ні дитині, ні дорослому.

"Полліанна" Елінор Портер

Сюжет роману "Полліанна" Елінор Портер може видатися подібним до іншого роману про рудоволосу дівчинку-сироту "Енн із Зелених Дахів" канадської письменниці Люсі Мод Монтгомері. Але між творами набагато більше відмінностей, ніж може видатися на перший погляд. Взяти хоча б те, що Полліанна має заслужити любов рідної тітки, а Енн відразу стає улюбленою названою дочкою літніх брата й сестри. Попри постійні необґрунтовані конфлікти між Полліанною і її тітонькою, книга сповнена ніжних моментів і наївності, властивої тільки дитині. У роману також є продовження під назвою "Полліанна виростає".

"Таємниче життя дерев" Петера Воллебена

Книга від німецького лісника й біолога Петера Воллебена про те, як насправді живуть дерева. Воллебен адресував книгу екологам, біологам і всім тим, хто любить природу. Попри вузький профіль книги, вона також чудово підійде, щоб відвернутися від постійних думок про власне життя й озирнутися навколо. Адже й справді іноді видається дивним, що рослини можуть спілкуватися між собою, підтримувати одне одного й передавати сигнали про небезпеку, що насувається. "Таємниче життя дерев" — прекрасний варіант, якщо любов до природи живе в серці, а для художньої літератури немає настрою.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.