До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

5 захопливих книг, які переносять у різні куточки світу

Для тих, хто в ці спекотні дні шукає можливості втекти з міста хоча б віртуально, ми підготували добірку захопливих романів, які переносять в інші куточки світу: від Аляски до Антарктиди. Приємного читання!

"У дикій глушині", Джон Кракауер

Реклама

Роман американського письменника й альпініста Джона Кракауера розповідає історію відважного мандрівника Кріса Мак-Кендлесса, який відмовився від кар’єри і відцурався родини, аби втілити свою заповітну мрію — пожити самітником у глушині Аляски. У книзі, яка вийшла 1996 року, Кракауер відтворює реальну історію Кріса, який в 1992 році пішов мандрувати Аляскою, жив поза цивілізацією, з мінімальним набором води — і описує це так документально й реалістично, що, читаючи книгу, є відчуття, ніби ти десь поруч з мандрівником. На жаль, під час подорожі Кріс загинув, а Кракауер ставить запитання: чому за здійснену мрію Мак-Кендлессу довелося заплатити найвищу ціну?

Видавництво Старого Лева

"Паризька кулінарна школа", Софі Бемон

Для Ґабі Пікабеа й Кейт Еванс любов до кулінарії є лише приводом, щоб провести чотири тижні в паризькій кулінарній школі Сільві Морел. Кейт переживає розлучення та зраду колишнього чоловіка, а Ґабі, австралійська художниця, намагається подолати творчий блок. Життя Сільві теж не ідеальне: хтось переслідує її, поширюючи негативні відгуки й плітки в соціальних мережах та надсилаючи скарги до департаменту охорони здоров’я. Ці та інші інциденти загрожують бізнесу жінки.

Три героїні зустрічаються весною у кулінарній школі в Парижі, щоби зануритись у світ високої гастрономії, а також пізнати себе та розпочати нове життя. Для всіх, хто любить Париж, французьку кухню та ресторанну культуру найромантичнішого міста на світі, ця книга стане гарною можливістю хоча б на кілька днів "втекти" до Франції.

Видавництво #книголав

"Мій останній континент", Мідж Реймонд

Дебютний роман американської авторки Мідж Реймонд мав шалений успіх одразу після виходу 2016 року. Разом з його героями ми переносимося в Антарктиду, у світ айсбергів, пінгвінів та екстремально холодних вод, які ховають у собі небезпеку. Головні герої — дослідники пінгвінів Деб Гарденер і Келлер Салліван, які працюють на антарктичній станції і мають не тільки професійні, а й романтичні стосунки. До того ж, щороку Деб і Келлер виступають гідами для пасажирів невеликого експедиційного корабля, який переправляє їх на дослідницьку станцію. Але цього року, коли Келлер не з’являється на борту, Деб починає переглядати їхнє складне минуле та невизначеність майбутнього, яке вони можуть розділити. Невдовзі корабель Деб отримує сигнал про надзвичайну ситуацію від Australis, круїзного лайнера, який потрапив у біду в забитих льодом водах Південного океану. Деб доведеться з дослідниці перетворитися на рятівницю; а ще жінка дізнається, що в команді корабля, що тоне, є Келлер...

Видавництво "Фабула"

"Природа всіх речей", Елізабет Ґілберт

Місце дії цього 700-сторінкового роману Елізабет Ґілберт ("Їсти, молитися, кохати", "Місто дівчат") — це Лондон і Перу, Філадельфія та Таїті, Амстердам і найвіддаленіші куточки землі, чиїх назв ми навіть не знаємо. Читач вирушає у подорож разом із героїнею Альмою Віттакер — сміливою жінкою XIX століття з гострим розумом та невгасимою допитливістю до навколишнього світу, якій випала доля жити в епоху наукових експедицій і революційних просвітницьких ідей, коли вчені були авантюристами й романтиками. Донька відомого ботаніка та бізнесмена, вона змалечку цікавиться батьковою справою, прекрасно вчиться і має всі підстави, щоб стати знаним на увесь світ ботаніком — але чи вдасться зробити це в часи, коли жінок взагалі не сприймають всерйоз?..

Видавництво Старого Лева

"Пісня відкритого шляху", Артем Чех

Довгоочікуваний історично-пригодницький роман Артема Чеха ("Точка нуль", "Хто ти такий?"), робота над яким розпочалася ще до повномасштабного вторгнення. Це історія колишнього кріпака Гната, який потрапляє в Америку і бере участь у Громадянській війні, воюючи на боці Півночі. Він знаходить собі товариша, колишнього раба Сема, і вони разом подорожують країною. "Артем Чех знову написав про війну — і знову не про ту. Тобто не про цю", — іронічно описує книгу її редактор, поет і письменник Олександр Бойченко. Окрім історичного та воєнного контекстів, у книзі є й пригодницький пласт, а майстерність автора дає нам змогу мандрувати Америкою середини XIX століття разом з героями, яким буде непросто на їхньому шляху.

Видавництво Meridian Czernowitz

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.