До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 нових детективів, які варто взяти у відпустку цього літа

Ми зібрали п'ять нових літніх детективів для тих, хто шукає, що взяти з собою у відпустку. Від паризьких пригод у новому детективі Люсі Фолі до трилера, який без прикрас показує телевізійну індустрію, — захопливого читання!

"Паризькі апартаменти", Люсі Фолі

Реклама

Новий довгоочікуваний роман ірландської письменниці Люсі Фолі, авторки "Мисливців", бестселера №1 за версією Sunday Times та Irish Times, та "Списку запрошених". Якщо події попередніх її романів відбувалися на холодному узбережжі Ірландії, то тепер ми переносимося у розкішний сонячний Париж. Туди тікає з Лондона головна героїня Джесс, аби знайти прихисток у фешенебельній паризькій квартирі свого зведеного брата Бена. Проте коли вона приїжджає, то виявляється, що Бен, журналіст-розслідувач, зник, і без криміналу тут не обійшлося. Знайомлячись із сусідами Бена — світською левицею, хорошим хлопцем, випивакою, дівчиною на межі нервового зриву, консьєржкою, які живуть у красивому будинку в центрі Парижа, — Джесс розуміє, що кожен із них може бути пов'язаний зі зникненням Бена. Майстерно написана оригінальна історія, яка переносить у Париж, — що ще потрібно для читання у відпустці?

"Видавництво Старого Лева"

"Моторошне сяйво", Б. Р. Маєрс

Канадська письменниця Б. Р. Маєрс — шанувальниця Рея Бредбері та Стівена Кінга і майстриня жанру готичного детективу, події якого переносять нас у колоритне минуле. Її новий роман "Моторошне сяйво", назва якого перегукується з однією найвідоміших книг Стівена Кінга "Сяйво" 1977 року, поєднує в собі ознаки і детективу, і фентезі, і готичного роману. Його події відбуваються у вікторіанському Лондоні середини XIX століття і розповідають про жінку, яка заробляє на життя тим, що вдає досвідченого медіума й таким чином проникає в сім’ї, які нещодавно втратили близьку людину. Поки нарешті не настає момент, коли їй доводиться перетворитися із фіктивного медіума на справжнього детектива.

"Фабула"

"Тут усі хороші люди", Ешлі Флаверс

Понад 20 тисяч читачів залишили свої захоплені відгуки про трилер "Тут усі хороші люди" на Goodreads, і здебільшого всі вони погоджуються, що якщо ви почали читати цю книгу, то поки не закінчите, не відкладете. Це не дивно, адже авторка знає, що таке мистецтво сторітелінгу: Ешлі Флаверс — засновниця медіакомпанії Аudiochuck, яка створює аж 18 подкастів, і ведуча власних популярних кримінальних каналів Crime Junkie, The Deck, Red Ball та Full Body Chills.

Головна героїня трилеру — Марго, успішна репортерка, яка повертається у рідне містечко Вакаруза. 25 років тому, у 1994-му, там сталася трагедія: її подругу, шестирічну Дженьєрі Джейкобс, знайшли мертвою в канаві, а справу так і не розкрили. 25 років по тому стається дещо жахливе — з ігрового майданчика зникає п’ятирічна Наталі Кларк. Марго вирішує розслідувати справу, проте містяни чинять їй опір і, судячи з усього, зовсім не хочуть, щоб обидві справи було розкрито.

Vivat

"Одна з дівчат", Люсі Кларк

Події цього захопливого роману відбуваються влітку на ідилічному грецькому острові. Туди вирушає шістка близьких подружок, щоб відсвяткувати дівич-вечір однієї з них, Лексі, яка зовсім скоро одружується. Вони насолоджуються пляжем та прогулянками, проте раптом між ними "пробігають небезпечні підводні течії — адже кожна з жінок приховує якусь таємницю. Хтось рішуче налаштований зробити так, щоб шлюб Лексі ніколи не відбувся і щоб одна з них не покинула острів живою".

Британська письменниця Люсі Кларк — справжня зірка детективного жанру: її романи продані накладом понад мільйон примірників і опубліковані у більш ніж 25 країнах світу. І якщо ви шукаєте дійсно гострі та незвичні сюжети, від яких іноді стає лячно, і любите детективні історії, які відбуваються суто в жіночому колі, як "Велика маленька брехня", то тоді "Одна з дівчат" вам сподобається.

Vivat

"У світлі камер", Крістіна Ковак

Крістіна Ковак — успішна журналістка, яка майже 20 років знімала кримінальні та політичні репортажі для каналів Fox Five та ABC, а після пішла з телебачення, аби стати письменницею. Її друга книга "У світлі камер" фактично написана на основі її власного досвіду роботи на телебаченні та показує цей світ без прикрас. Телевізійна продюсерка Вірджинія Найтлі береться розслідувати справу зникнення незнайомої їй адвокатки, яку, як їй пригадується, вона бачила в одному з новинних сюжетів. Однак що глибше жінка поринає в цю таємницю, то більше заплутується: бурхливий Вашингтон неохоче розкриває всі свої загадки і навіть наражає Вірджинію на додаткові небезпеки.

Якщо вам сподобався гучний трилер Ґіліян Флінн "Загублена" — де кожен з героїв має свої секрети та виявляється не тим, ким здавався на початку — то радимо звернути увагу на роман "У світлі камер".

#книголав

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.