До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 книг Джека Керуака, які варто прочитати кожному

Ікона американської літератури, один з найважливіших і найвпливовіших авторів "біт-покоління", письменник Джек Керуак відомий своїм методом спонтанної прози. Він писав про духовність, джаз, розбещеність, буддизм, наркотики, бідність і подорожі. За все своє життя Керуак написав десятки романів і віршів. Багато з його робіт були просякнуті впливом його буддійських вірувань та ідей, але потім вони набули більш нещасного й песимістичного відтінку через алкоголізм письменника. Проте йому вдалося стати одним з найзнаменитіших письменників і надихнути Гантера Томпсона, Кена Кізі й Вільяма Гібсона.

Джек Керуак

"У дорозі"

"У дорозі" Джека Керуака — біблія покоління бітників і його найвідоміший роман. Джаз, наркотики, секс і подорожі автостопом заповнюють його сторінки й занурюють читача в Америку 50-х років. Цей роман заснований на реальних подорожах Керуака через США. "У дорозі" — перший приклад "спонтанної прози" , як сам описує Керуак власний стиль письма. Цей підхід полягає в спробі зафіксувати події й мову так, як вони відбулися насправді.

Реклама

"Підземні"

"Підземні" — біографічна робота про любов Керуака до Алін Лі. Роман розповідає історію коротких, але насичених стосунків літератора Лео Персп’є із чорношкірою жінкою з джазової субкультури Сан-Франциско Марді. Новела розглядає соціальні проблеми кожного персонажа через призму алкоголю, наркотиків і романтики, коментуючи природу міжрасового кохання в Америці наприкінці 50-х років.

"Волоцюги дгарми"

Роман досліджує ті самі теми, що й колись: покоління бітників, секс, наркотики й життя в дорозі. Однак "Волоцюги дгарми" також зачіпає духовні й буддійські ідеї та погляди. Книга знову напівбіографічна й прямує за Керуаком та його друзями, які шукають "правду" або "дгарму". Це роман про сходження двох головних героїв на гору Матергорн, який познайомив Америку з ідеєю буддизму. І навіть сприяв розвитку руху гіпі наприкінці 60-х років.

"Доктор Сакс"

Навіть Керуак експериментував з фантазіями й сюжетними лініями, зумовленими сновидіннями. Він виклав їх у своєму романі "Доктор Сакс". Цей роман написано в невеликій мексиканській квартирці Вільяма Берроуза. Він оповідає про дитячі роки письменника, проведені в штаті Массачусетс. У центрі сюжету боротьба головного героя зі світовим злом в особі Змія з ацтекських легенд — дивна філософія з психіки світу бітників.

"Біґ-Сур"

"Біґ-Сур" — одна з останніх книг Керуака, яка розповідає про три окремі подорожі письменника до розміщеного на Каліфорнійському узбережжі будинку друга й поета Лоуренса Ферлінгетті. Цей роман серйозно протистоїть юнацькому духу й оптимістичному тону романів "У дорозі" й "Волоцюги дгарми", оскільки в центрі сюжету спроби героя відновити зв’язок із собою й вилікуватися від алкоголізму.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.