До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 книг, щоб почитати перед сном

Від практичного посібника до оповідань російської класики, ці 5 книг стануть для вас чудовим товариством перед сном.

Photo: Getty Images
"Бог завжди подорожує інкогніто", Лоран Гунель

Французький письменник Лоран Гунель створив історію про чоловіка Алана, який через невпевненість та невдоволення собою був готовий попрощатися зі своїм життям. У найскладнішу мить на його шляху з'явилася людина, яка запропонувала руку допомоги. Єдина умова: Алан має виконувати всі умови і завдання, щоб спрямувати своє життя в потрібне русло. Ця історія неймовірно доступна для читача, тому що кожна людина впізнає в головному героєві себе і зможе повірити у свої сили, попри все. Дуже гарний варіант для вечірнього читання і хорошого настрою.

Реклама
"Квіти для Елджернона", Деніел Кіз

Роман відомого американського письменника Деніела Кіза в жанрі наукової фантастики про Чарлі Гордона, який погоджується на експеримент щодо підвищення інтелекту. Раніше цей експеримент показав позитивний результат на миші Елджерноні, тому вчені вирішили випробувати потенціал свого відкриття на людському мозку. Операція йде чоловікові на користь і рівень його IQ стрімко зростає, ось тільки виявляється, що і зворотний результат не змусить на себе довго чекати. У період інтелектуального процвітання головний герой встигає перевершити вчених, закохатися, а також втратити свого друга Елджернона.

"Записки мисливця", Іван Тургенєв

Оповідання — зручний жанр завдяки короткій формі. Збірка оповідань "Записки мисливця" Івана Тургенєва — вдале рішення для розслабленого читання, адже в них Тургенєв описує найяскравіші миті своєї літньої відпустки, не наділяючи оповіді особливим ​​смисловим навантаженням і роздумами. Зверніть увагу на побудову речень і словесні звороти.

"Мріяти не шкідливо", Барбара Шер

Цей мініатюрний практичний посібник став бестселером ще у 1979 році. Його автор Барбара Шер, якої не стало в травні 2020 року, була педагогом і відомим коучем, мотивувала людей по всьому світу досягати своїх цілей і втілювати мрії в реальність. Книга "Мріяти не шкідливо" обіцяє надихнути на виконання своїх бажань, і її можна вважати правильною літературою перед засинанням.

"Убити пересмішника", Харпер Лі

Роман Харпер Лі, що встиг стати класикою американської літератури, знайшов тисячі шанувальників по всьому світу завдяки доброму сюжету, який вчить співчуттю, дружбі, пошані і вмінню отримувати задоволення від життя. В основі сюжету Аттікус Фінч і його діти Джин-Луїза і Джим, які ведуть активний спосіб життя у своєму містечку і дуже трепетно ​​й близько спілкуються одне з одним. Роман "Вбити пересмішника" також має продовження під назвою "Піди постав вартового", де вже доросла Джин-Луїза приїздить до рідного міста, щоб відвідати батька.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.