До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найкрасивіших fashion-книг

Від біографії легендарного Aлександра Макквіна до альбомів культових фотографів – Vogue UA розповідає про 10 модних книг, які хоче мати кожен.

Peter Lindbergh, A Different Vision on Fashion Photography

Цю книгу опублікували у межах ретроспективи музею Кюнстгал у Роттердамі у вересні 2016 року. Вона підкреслює гострий погляд і новаторську роботу німецького фотографа Пітера Ліндберга, автора одних з найбільш знакових обкладинок і фотоісторій початку 1990-х років.

Реклама
Vogue Covers

29 вересня 2015 року Vogue Paris відсвяткував своє 95-річчя. Цю подію французький глянець ознаменував випуском Vogue Covers, опублікованим видавництвом Ramsay. 176 сторінок спогадів про моду, що відбивають еволюцію дівчини з обкладинки і жінки Vogue Paris. Від ранніх ілюстрацій 1920-х років до поп-революції 1960-х і появи супермоделей 1990-х років – ці культові та провокаційні обкладинки розширюють межі модних образів і підкреслюють захопливу історію журналу.

Dior by Avedon

Від Марлен Дітріх і Лорен Гаттон до Анжеліки Г'юстон і Барбри Стрейзанд – легендарний Річард Аведон фотографував муз модного дому Dior протягом 30 років. У Dior by Avedon зібрані 150 рідкісних і декілька раніше неопублікованих зображень, які перетворилися в цінну ретроперспективу на творчість художника.

Valentino: Mirabilia Romae

Ця книга – свого роду спогад про кутюрні покази італійського модного Дому. Valentino: Mirabilia Romae знайомить читачів з креативними директорами Марією Грацією К'юрі і П'єрпаоло Піччолі, розкриває їх бачення жінки Valentino, досліджує Вічне місто, яке живить їх пристрасть і креативність, і пояснює їх вплив і внесок у моду. Ця книга стала символом відносин модного Будинку з італійською столицею, які поєднують у собі от-кутюр і барокову римську архітектуру. Оригінальні фотографії Лазізи Гамані зображують улюблені римські пам'ятки К'юрі і Піччолі, а також цікаві мудборди, придумані для кожної колекції, і хитромудрі викрійки, створені для кутюрних колекцій, які зберігаються в архівах модного Дому.

Giorgio Armani

На честь 40-річчя модного Будинку Giorgio Armani італійський бренд представив автобіографічну книгу, повну особистих і емоційних історій, написаних самим дизайнером, що розповідають про його час у лейблі. Ця збірка історій грамотно підперезана зображеннями культових фотографів: Девіда Сімса, Дебори Турбевілль і Стівена Мейзела.

Alexander McQueen: Blood Beneath The Skin

Ендрю Вілсон написав потужну і особисту книгу про незвичайну історію дизайнера Aлександра Макквіна. Зворушлива біографія відтворює життя легенди від його народження в Лондоні 1969 року до його трагічної смерті 2010 року.

Fendi by Karl Lagerfeld

На святкуванні свого 50-річчя як глави модного Дому, 2015 року Fendi опублікував оригінальну книгу, присвячену творчості Карла Лагерфельда як художнього керівника бренду. Fendi by Karl Lagerfeld простежує 50-річну історію роботи легендарного дизайнера. Архівні ілюстрації, колекція з більш ніж 200 ескізів з логотипами, які він розробив для Fendi, і DVD-диск, на якому дизайнер пояснює її створення – це справжнє колекційне видання.

Gloss: The Work of Chris von Wangenheim

У кінці 1960-х років німецький фотограф Кріс фон Вангенхайм, син аристократичного наїзника, що завоював золоту медаль, втікав з політично бурхливої Німеччини до шаленства і декадансу Нью-Йорка. Він швидко зрозумів, що це був час для руйнування табу. Його роботи грали зі вседозволеністю і сексом, що призвело до створення терміна "порно-шик" в фотомистецтві і безпосередньо журналах Vogue, Harper's Bazaar і Interview. З передмовою Стівена Кляйна Gloss: The Work of Chris von Wangenheim є першою монографією, присвяченою фотографу, який трагічно загинув в автокатастрофі в березні 1981 року.

Kate

Початок 1990-х років, молодий фотограф Маріо Сорренті зобразив ніжну красу своєї подруги Кейт Мосс, яка була на початку міжнародної слави. Дизайнер Calvin Klein, коли побачив фотографії Сорренті, був зачарований британською моделлю. Вона стане героїнею кампанії Obsession, яку знову ж зніме Сорренті, і яка підштовхне її до слави і впише її ім'я в історію моди. Видавництво Phaidon зібрало колекцію фотографій молодої Кейт Мосс, зняту крізь тоновані любов'ю лінзи Сорренті, в елегантній 220-сторінковій книзі.

Alaïa

Для Аззедіна Алайї завжди у пріоритеті було жіноче тіло, елегантність якого він підкреслював точним кроєм, що природно лягав на вигини фігури. З тільки найрозкішнішими тканинами Аззедін Алайя змішував традиційний кутюрний savoir faire з інноваційними матеріалами і сучасними технологіями, так залишив глибокий слід у сучасній моді. Його екстраординарна кар'єра оспівана в книзі з простою назвою Alaïa.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.