До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 цікавих фактів, які ми дізналися зі скандальних мемуарів Брітні Спірс

24 жовтня у книгарнях усього світу з'явилися мемуари Брітні Спірс, які викликали неабиякий ажіотаж. В автобіографічній книжці з проникливою назвою "Жінка в мені" співачка відверто розповідає про своє дитинство, аборт, аб'юзивні стосунки з власним батьком та чоловіками тощо. Ми вибрали найцікавіші факти, якими співачка ділиться зі своїм читачем у книзі.

Дитинство Брітні Спірс не було ідилічним

Книга, яка розповідає про життя Спірс у хронологічному порядку, починається з її дитинства на Півдні США: вона народилася в Маккомбі, штат Міссісіпі, а пізніше жила в Кентвуді, штат Луїзіана. Від початку зірка описує складні стосунки в родині, які відіб'ються в її дорослому житті. Брітні стверджує, що в її дитинстві рідні постійно сварилися, а батько, Джеймі Спірс, був алкоголіком. "Коли мій батько пив, він ставав надзвичайно злим, — пише артистка. — Він пив, доки не губив здатність мислити. Просто зникав на кілька днів".

Реклама

Сцена стала для неї формою ескапізму

Спірс пригадує, що її прагнення виступати та займатися музикою було викликане бажанням втекти від свого непростого домашнього життя у маленькому містечку. "Коли я залишалася наодинці зі своїми думками, починала тривожитися та нервувати, — згадує Брітні. — Музика зупинила цей шум у моїй голові, допомогла мені відчути впевненість і дала можливість самовиразитися. Саме через творчість мене бачили та чули… Спів поєднав реальність і фантазію, світ, у якому я жила, і світ, у якому відчайдушно хотіла жити".

Її зовнішність була завжди в центрі уваги на початку кар'єри

Коли Брітні Спірс стала зіркою попчартів із треками …Baby One More Time та Oops!.. I Did It Again, разом зі славою прийшли тиск та об'єктивація. "Якось MTV посадили мене перед монітором і змусили спостерігати, як незнайомці на Таймс-сквер висловлюються про мій виступ... Вони казали, що я одягаюся "надто сексуально", і тим самим подаю поганий приклад дітям, — пише Спірс. — Я почала помічати серед своєї аудиторії все більше і більше літніх чоловіків… я лякалася, коли побачила, що вони дивляться на мене так, ніби я втілення їхніх фантазій про Лоліту… Якщо я була сексуальною, вони, схоже, думали, що я дурна. Тобто я не могла бути талановитою".

Завагітнівши від Джастіна Тімберлейка, вона зробила аборт

Упродовж кількох розділів Спірс розмірковує про свої гучні стосунки з Джастіном Тімберлейком на початку 2000-х років. Співачка стверджує, що він не був їй вірним. "Кілька разів Джастін зраджував мені", — пише вона, зізнаючись, що сама теж якось зрадила із танцюристом Вейдом Робсоном. Однак переломним моментом у стосунках Спірс і Тімберлейка стала її вагітність. "Це був сюрприз, але для мене це не було трагедією, — пише Спірс. — Проте Джастін точно не був радий. Він сказав, що ми ще не готові мати дитину, що ми занадто молоді… Я погодилася не народжувати. Аборт — це те, чого я ніколи не планувала, але, враховуючи обставини, ми так і вчинили… Якби це рішення було покладено лише на мене, я б ніколи цього не зробила". Невдовзі після цього, розповідає Брітні, Джастін розірвав стосунки: вони якраз працювали над відео Overprotected (Darkchild Remix).

Вона знайшла наставника в Мадонні

Спірс згадує, що після розставання з Тімберлейком почувалася пригніченою. "Коли він кинув мене, я була спустошена", — пише вона. Шукаючи підтримки, Брітні здружилася з Мадонною. "Її надзвичайна впевненість допомогла мені поглянути на мою ситуацію інакше, — пише вона. — У той час мені були потрібні поради. Якось Мадонна провела зі мною церемонію червоної струни, щоб посвятити мене в кабалу, і дала повну скриньку книг Зоар, щоб молитися. Вона порадила мені обов’язково взяти тайм-аут, що я і зробила". Невдовзі дует випустив спільний кліп Me Against the Music.

Її шлюб із Кевіном Федерлайном зруйнувала слава

Спірс стверджує, що Федерлайн, з яким вона була одружена з 2004 до 2007 року, був одержимий своєю музичною кар'єрою — і зрештою відмовився бачитися з нею під час запису свого сольного альбому. "Він та інші хлопці кайфували, і здавалося, що я заважаю. Мене не запросили на їхню вечірку, — пише Спірс. — Ми дедалі більше ставали чужими… Він мене не бачив. Здавалося, він хотів зробити вигляд, що мене не існує… Я бачила, як слава і гроші гублять людей. І я бачила, як це сталося з Кевіном, немов у сповільненій зйомці". Спірс також стверджує, що часто брала на себе догляд за дітьми і багато чим пожертвувала заради нього.

Вона страждала від післяпологової депресії

У Спірс є двоє синів від Федерлайна — Джейден Джеймс і Шон Престон, — і зірка відкрито розповідає про те, наскільки важкими були для неї обидві вагітності, особливо коли її шлюб дав тріщину, а увага ЗМІ не вщухала. "Стати матір’ю, перебуваючи під таким сильним тиском вдома, було набагато, набагато важче, ніж я очікувала, — пише Спірс. — Тепер я розумію, що страждала від важкої післяпологової депресії. Мені здалося, що я взагалі не хочу жити". Брітні зізнається у тому, що відчувала: з нею щось не так, проте тоді не приділяли стільки уваги психічному здоров’ю, як зараз, і вона почувалася розгубленою. "Я сподіваюся, що матері, які переживають важкі часи і прочитають це, отримають допомогу якомога раніше… Тепер я знаю, що у мене були майже всі симптоми депресії".

Її батько ініціював статус опіки як інструмент контролю над артисткою


У лютому 2008 року після серії зривів Брітні Спірс за рішенням суду помістили під опіку. Процедуру ініціювали батько та його подруга Луїза "Лу" Тейлор — засновниця Tri Star Sports & Entertainment Group і головна бізнес-менеджерка Брітні. Спірс пише, що відчула: батько зробив це заради грошей.

"Опікуни зазвичай призначені для недієздатних людей, які не можуть дати собі ради. Але я такою не була, — пише Спірс. — Я добре заробляла, і не тільки для себе — як я дізналася, батько отримував більше, ніж платив мені. Він присвоїв понад 6 мільйонів доларів!"

Спірс згадує, як Джеймі почав використовувати опіку як форму особистого контролю над нею. "Мій батько зміг запровадити дві форми опіки: те, що називається "охороною особи" та "охороною маєтку", — пише Спірс. — Охоронець мав контролювати моє життя — що я їм, де живу. Я переконана, що все це було сплановано і що мої тато, мама та Лу Тейлор були залучені… Вони поводилися зі мною як зі злочинницею". Вона також пригадує момент, коли батько сказав їй: "Тепер я Брітні Спірс. Я вирішую".

Жорстоке ставлення, яке вона зазнала під опікою, було навіть гіршим, ніж можна уявити

Спірс яскраво описує принизливі умови, в яких вона жила під час опікунства. "Вони вирішували, куди я їду і з ким. Вони встановили батьківський контроль на моєму iPhone. Все ретельно перевірялося і контролювалося, — пише Спірс. — Тому я рано лягала спати, а потім прокидалася і знову робила те, що мені казали. І знову. І знову. Це був суцільний день бабака. Це тривало 13 років". Навіть її побачення не були приватними: "У тих рідкісних випадках, коли я виходила... команда безпеки вичищала будинок до мого прибуття, щоб переконатися, що там немає алкоголю чи будь-яких пігулок, навіть тайленолу, — пише Спірс. — Усе це було принизливо".

Тепер вона зосереджена на собі, і музика не є пріоритетом

Спірс завершує мемуари, даючи шанувальникам можливість зазирнути в її життя сьогодні. Вона каже, що їй подобається "бути доброю до себе". Наприклад вона почала простіше ставитися до себе в інстаграмі — приміряти новий одяг і жартувати. "Це неймовірно весело. Я знаю, що багато хто не розуміє, чому я люблю фотографуватися оголеною або в якихось дивних сукнях. Але я не шукаю схвалення — я роблю це для власного задоволення".

Спірс також пише, що не тисне на себе, щоб найближчим часом випустити нові пісні (хоча нещодавно вона представила два сингли: Hold Me Closer і Mind Your Business). "Кар’єра зараз не головне для мене, — зізнається Спірс. — Мені час спробувати навести лад у своєму житті, звернути увагу на дрібниці, зменшити темп. Я не хочу ставати кимось, кого прагнуть бачити інші; настав час справді знайти себе".

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.