До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Навіщо дивитися другий сезон серіалу "Корона"

8 грудня на каналі Netflix пройде прем'єра другого сезону серіалу "Корона". Чому цієї дати варто чекати, знає Vogue.ua.

Клер Фой в ролі королеви Єлизавети
Найдорожчий серіал в історії Netflix

"Корона" – серіал про долю британської королівської сім'ї, починаючи з середини 20-го сторіччя й до наших днів. Ефектна, костюмна, дорога "Корона" – зразкова британська драма: тут є місце інтригам, почуттям та історії про маленьку людину на тлі великої країни. Це шоу – найдорожче в історії Netflix і одне з найдорожчих в історії телебачення: бюджет першого склав 160 мільйонів доларів. У новому сезоні, обіцяють продюсери, інтер'єри королівського палацу будуть ще багатшими, а костюми – ще розкішнішими. Їх для героїв "Корони" вигадує Мішель Клептон – та сама художниця, відповідальна за геніальні образи "Гри престолів". Вона зізнається, що статисти та другорядні персонажі носять справжній вінтаж з 1940-50-х років, а ось всі наряди королеви Єлизавети зроблені на замовлення. Натхнення для вбрання королеви Мішель Клептон шукала в старих журналах Vogue, колекціях Dior 1940-50-х, а також в творчості Нормана Гартнелла, дизайнера, який створив весільну сукню королеви Єлизавети в 1947 році.

Реклама
Клер Фой

Королеву Єлизавету в "Короні" грає 33-річна Клер Фой. До цієї ролі випускниця Оксфордської школи драми була відома тільки в рамках Британії – грала в серіалах BBC й історичних фільмах. "Корона" принесла їй "Золотий Глобус" і світову популярність: тепер Клер Фой прикрашає обкладинки британського Vogue і укладає вигідні голлівудські контракти – так, незабаром Клер зіграє Лісбет Саландер в продовженні фільму "Дівчина з татуюванням дракона". Критики Клер Фой хвалять й кажуть, що вона – актриса рівня Гелен Міррен (котра грала королеву Єлизавету в фільмі "Королева" в 2006 році).

Що нас чекає

Дія першого сезону – це майже десять років історії Британії: з 1947 року, коли юна Єлизавета виходить заміж за офіцера Філіпа, до 1955 року, коли Єлизавету коронують після смерті її батька Георга V. Другий сезон почнеться одразу ж, в 1956 році, з Суецької кризи, і охопить період до 1964 року. Єлизаветі належить проявити всю відвагу і мудрість, щоб керувати країною в складний період. З'являться в другому сезоні нові персонажі – наприклад, Джон Кеннеді, якого зіграє Майкл С. Голл, зірка серіалу "Декстер". Також відомо, що новий сезон більше зосередитися на особистості принца Філіпа: як його дитинство і виховання вплинули на нього як на батька, чоловіка і принца, і на його відносини з юним принцом Чарльзом. В цілому, продюсери акцентують увагу на тому, що другий сезон буде дуже відрізнятися від першого: час змінюється, історія йде вперед, і це не може не позначитися на режисурі. "Настають 1960-ті. Ви на власні очі побачите, що значить еволюція монархії".

Читайте також:

Найстильніші осінні фільми

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.