До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Які українські фільми покажуть на Венеційському кінофестивалі 2024

З 28 серпня по 7 вересня відбудеться Венеційський кінофестиваль. Серед найочікуваніших прем'єр "Джокер" Тодда Філліпса, байопік Марії Каллас "Maрія" з Анджеліною Джолі, "Квір" Луки Гуаданьїно з Деніелом Крейгом, та фільм "Бітлджюс Бітлджюс" Тіма Бертона.

Також у програму найстарішого кінопоказу у світі увійшли дві українські стрічки. Розповідаємо про них детальніше.

Реклама

"Пісні землі, що повільно горить", режисерка Ольга Журба

"Пісні землі, що повільно горить"

У межах Венеційського кінофестивалю відбудеться світова прем'єра документальної стрічки Ольги Журби "Пісні землі, що повільно горить". Фільм зображує сцени з життя в Україні протягом перших двох років повномасштабного вторгнення. За словами режисерки, стрічка "оприявнює зміни в суспільстві, яке долає шлях від паніки перших тижнів великої війни до прийняття смерті й руйнувань, які зрештою стають трагічною нормою для українців". "Ми почали зйомки з перших днів великої війни, — розповідає Ольга Журба. — Я усвідомлювала, що це мій обов’язок — документувати те, що з нами відбувається. Є розуміння, що це буде особливо потрібно для майбутніх поколінь. Це один з "листів" у майбутнє, який, сподіваюсь, дійде й буде прочитаним".

Ольга Журба — одна з найуспішніших українських документалісток. Прем'єра її першого фільму "Папині кросівки" відбулася на міжнародному фестивалі в Локарно 2021 року. "Пісні землі, що повільно горить" — її третя кіноробота; фільм покажуть у межах програми Non Fiction.

"Медовий місяць", режисерка Жанна Озірна

"Медовий місяць"

"Медовий місяць" — дебютна робота режисерки, сценаристки та журналістки Жанни Озірної, яку покажуть у програмі Bienalle College Cinema. Стрічка розповідає про пару, яка опиняється в окупації. Цей фільм — дослідження їхніх стосунків, страхів, справжнього розуміння одне одного. Головні ролі в "Медовому місяці" зіграли актори Ірина Нірша та Роман Луцький.

"Ми довго та ретельно підбирали цей неймовірний тандем, адже вся увага фільму зосереджена на них, на їхній історії кохання та особистих драмах", — розповідають автори стрічки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.