До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як "Спадщина" став одним із найпопулярніших серіалів сучасності

Перший епізод серіалу "Спадщина", випущений ще в червні 2018 року, лише натякав на шекспірівську епопею, яка розгортатиметься протягом наступних п’яти років. Це шоу виявилося трактатом про сімейні стосунки, сатирою на супербагатих, справжньою грецькою трагедією. У "Спадщині" все здається правильним — від музики до геніального кастингу — тому не дивно, що серіалу вдалося досягнути такого грандіозного успіху.

Реклама

Між драмою та комедією

Престижні премії та критики назвали "Спадщину" "драматичним серіалом", але, окрім того, це темна сатира про великий бізнес та конфліктну сім’ю, а також погляд на те, що таке насправді "американська мрія". Кожен епізод пронизаний дотепними висловами героїв, жорстокими коментарями та лайкою. Як і в найкращих комедіях, гумор ґрунтується на характерах персонажів і їхній взаємодії між собою. Кожен персонаж — зі своїми шарами та складнощами, які можна знайти в шекспірівських лиходіїв.

Першокласні виробничі цінності

Розвиток телебачення дійшов до того, що серіали преміумкласу мають більш кінематографічний вигляд, ніж більшість фільмів. "Спадщина" не є винятком — це шоу стало одним із найвитонченіших в сучасній історії. Сценарій, режисура, операторська робота та монтаж підкреслюють індивідуальність цього серіалу. Використання кишенькових камер і масштабованих кадрів надає "Спадщині" майже документальну якість. Це, своєю чергою, підсилює насиченість і гумор шоу, та краще розкриває персонажів.

Творці серіалу

Автор шоу Джессі Армстронг, який отримав премію "Еммі" за сценарій ще першого сезону, знає, як знайти правильний баланс між чорною комедією та трагедією. Раніше Армстронг був номінований на "Оскар" за співавторство фільму In the Loop, який поєднував схожу суміш політичної сатири та образливого гумору. Глядачі також можуть помітити й вплив виконавчого продюсера та режисера Адама Маккея, серед відомих робіт якого такі фільми, як "Гра на пониження" (2015) і "Влада" (2018). Хоч Маккей зняв лише пілотний епізод, його візуальне бачення та наповнення Армстронга стали ідеальним симбіозом, який врешті привів "Спадщину" до успіху.

Динаміка

Перший сезон "Спадщини" отримав переважно позитивні відгуки, а другий сезон — загальне визнання, оскільки чимало критиків нагородили його майже ідеальними оцінками. З кожним епізодом серіал продовжує нарощувати напругу, знаходячи нові шляхи здивувати глядачів.

Акторський склад

Джеремі Стронг грає, як може здатися, очевидного спадкоємця сімейної імперії. Браян Кокс грає батька великої можновладної родини, в якого незрівнянний темперамент. Кіран Калкін заробив кілька номінацій на "Золотий глобус" за свою роль наймолодшого з сімейства Роїв. Сара Снук — у ролі Шів, яка зазвичай найбільш зважена та стримана серед своїх рідних. У неї є бойфренд Том, який має звичку говорити найгірші речі в найбільш невідповідний момент. Алан Рак зіграв найстаршого з дітей родини Рой, який, мабуть, є найбільш оманливим персонажем шоу.

Результат

Коли люди говорять про найкращі телевізійні шоу, які колись створювали, незмінно у списку виникають ті самі назви: "Клан Сопрано", "Божевільні", "Пуститися берега", "Твін Пікс". "Спадщина" вже осіла в цій компанії. Це видатне шоу за десятиліття виняткового телебачення, таке, яке дивитимуться та переглядатимуть ще багато років, якому судилося стати культурним та історичним артефактом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.