До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що потрібно знати про новий серіал Джорджа Клуні

Більше 20 років минуло з тих пір, як Джордж Клуні знімався в серіалі "Швидка допомога". 2019 року актор повертається на телебачення з новим проектом "Виверт-22", а Vogue.ua знає деталі одного з найбільш очікуваних серіалів наступного року.

У цьому проекті Клуні вже вкотре доведе, що він на всі руки майстер: у "Виверт-22" він, одночасно, і режисер перших епізодів, і продюсер, і виконавець однієї з головних ролей.

Реклама

"Виверт-22" – популярний роман письменника Джозефа Геллера, який опублікували 1961 року. Критики характеризують його як антивоєнний, сатиричний і навіть абсурдистський роман. Ця історія відбувається 1944 року. Головний герой, американський військовий Йоссаріан, вдається до різних хитрощоів, щоб не брати участь у Другій світовій війні – наприклад, прикидається психічно нездоровим. "Виверт-22" – термін, який придумав сам Джозеф Геллер; це логічний парадокс, помилка, комічна абсурдна ситація. Психіатр з роману Геллера описує її так: "Виверт двадцять два" голосить: всякий, хто намагається ухилитися від виконання бойового боргу і прикинутися божевільним, не є справді божевільним". Інакше б він не зміг придумати такий хід. Роман Геллера швидко став культовим, увійшов в рейтинги найкращих книг століття, а самого Геллера за силою сатири порівнюють з Оруеллом і його знаменитим романом "1984".

Прем'єра серіалу відбудеться 2019 року на каналі Hulu. Головну роль в "Виверт-22" грає актор Крістофер Еббот, а Клуні з'явиться в ролі полковника Шейскопфа, якого описують як "трагічного" персонажа. Зйомки вже почалися – ще в травні Джорджа Клуні з командою серіалу помітили на острові Сардинія і в Римі.

Італія не випадково стала основною локацією для зйомок. Це відповідає сюжету книги – її дія відбувається на острові Піаноза в Середземному морі, який є частиною Тосканського архіпелагу. В інтерв'ю Джордж Клуні зізнався, що постарається бути максимально точним і акуратним щодо оригінального тексту. Також відомо, що під час зйомок будуть використані збережені літаки часів Другої світової війни.

Джордж Клуні на зйомках серіалу в Італії

Клуні знімається в кіно більше 25 років, але "Виверт-22" стане для нього всього лише другою появою на телебаченні. Цікаво, що саме з серіалів Клуні почав свою кар'єру: 1994 року роль в "Швидкій допомозі" стала першою серйозною роботою для 33-річного актора, який до цього планував стати юристом, а також серйозно займався бейсболом.

Джордж Клуні в серіалі "Швидка допомога"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.