До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про церемонію вручення премії "Оскар" у 2021 році

Всього сім місяців тому фільм "Паразити" режисера Пона Чжуна Хо тріумфував на премії "Оскар" 2020 року. Але ця історична церемонія нагородження — з її численними гостями і яскравим шоу — тепер здається пережитком давно минулих століть. Якою буде перша премія Американської кіноакадемії в постпандемічну епоху, коли кіноіндустрія щосили намагається зіпнутися на ноги? Розповідаємо про все, що поки відомо про церемонію вручення премії у 2021 році.

За лаштунками 92-ї церемонії вручення премії "Оскар" у 2020 році
Коли відбудеться церемонія вручення премії "Оскар" у 2021 році?

93-ю церемонію вручення премії "Оскар", спершу заплановану на 28 лютого, перенесли на 25 квітня 2021 року. Також перенесли дату відкриття Музею кіно Академії з 14 грудня 2020 року на 30 квітня 2021 року.

Реклама
Бред Пітт на 92-й церемонії вручення премії "Оскар" у 2020 році

Цей крок призведе до тимчасової зміни періоду отримання права на здобуття премії "Оскар". Це означає, що стандартний крайній термін на подання заявок 31 грудня буде продовжено до 28 лютого. Фільми, випущені до цього моменту, претендуватимуть на можливість бути номінованими на премію. "Понад століття фільми відіграють важливу роль, втішаючи, надихаючи й розважаючи нас у найпохмуріші часи, — заявили президент Академії Девід Рубін і генеральний директор Академії Дон Гадсон. — Ми продовжили період відбору й змінили дату нагородження, щоб надати творцям гнучкості, потрібної для завершення й випуску фільмів, і не карати за щось, що не залежить від чийого-небудь контролю".

Коли оголосять номінантів на премію "Оскар" у 2021 році?

Номінантів на премію "Оскар" оголосять 15 березня 2021 року. Згідно з новим календарем Академії, попереднє голосування триватиме з 1 по 5 лютого. Потім 9 лютого буде оголошено короткий список "Оскара", а голосування за номінаціями відбудеться з 5 по 10 березня. Після оголошення номінацій гості зберуться на щорічний обід номінантів на "Оскара" 15 квітня, а остаточне голосування відбудеться з 15 по 20 квітня.

Кого номіновано на премію "Оскар" у 2021 році?

Хоча продовжений період відбору означає, що більша кількість фільмів, включно з блокбастерами, прем’єри яких спочатку було заплановано на весну й літо 2020 року, а потім відкладено на початок 2021 року, матиме більше шансів забрати додому статуетку, багато що залежить від пандемії й від того, чи зможуть найближчим часом знову відкритися кінотеатри в США та усьому світі.

Хоакін Фенікс, Рене Зеллвегер і Бред Пітт на 92-й церемонії вручення премії "Оскар"

"Тенет" Крістофера Нолана залишається одним з небагатьох великих релізів, які вийшли на екрани за останні місяці. Попри неоднозначну реакцію критиків і глядачів, цей динамічний трилер наближається до міжнародної позначки в 150 мільйонів доларів касових зборів. Якщо він стане найкасовішим фільмом року, це, безумовно, допоможе його кампанії в оскарівських перегонах.

Але касові збори — це ще не все. У квітні 2020 року Академія оголосила, що дозволить фільмам не виходити на екрани цього року і, як і раніше, мати право на участь. Унаслідок релізи Netflix, як-от "П’ятеро однієї крові" Спайка Лі, також зможуть конкурувати. Іншими претендентами від стримінгового сервісу можуть бути "Манк" Девіда Фінчера, "Справа чиказької сімки" Аарона Соркіна і "Сільська елегія" Рона Говарда, які, як очікується, з’являться на платформі найближчими місяцями.

Також за умови, що дати їхнього випуску не перенесуть за встановлені терміни, серед номінантів можуть опинитися "Французький диспетчер" Веса Андерсона, "Вестсайдська історія" Стівена Спілберга й "Дюна" Дені Вільнева.

Де відбудеться церемонія вручення премії "Оскар" у 2021 році?

Церемонія вручення премії "Оскар" у 2021 році, як і раніше, має відбутися в Театрі "Долбі" в Голлівуді.

Який вигляд матиме церемонія вручення премії "Оскар" у 2021 році?

У зв’язку з тим, що церемонія премії "Оскар" 2021 року транслюватиметься в прямому ефірі телекомпанії ABC у США, а також у більш як 225 країнах і територіях у всьому світі, вона може бути стриманішою, ніж зазвичай, через події останніх місяців.

За лаштунками 92-ї церемонії вручення премії "Оскар" у 2020 році

"Цього року ми опинилися на незвіданій території й далі працюватимемо з нашими партнерами в Академії, щоб шоу наступного року було безпечним і святковим", — заявила Кері Берк, президентка ABC Entertainment. Якщо до квітня правила соціального дистанціювання матимуть силу, то може відбутися віртуальний захід (подібний до майбутньої церемонії вручення премії "Еммі" 2020 року). Навіть якщо це не так, Академія все ж може проявити обережність, відмовившись від живих виступів.

Як організують вихід на червону доріжку на церемонії вручення премії "Оскар" у 2021 році?

Коли пандемія вперше сколихнула світ, а прем’єри, гала-концерти й кінофестивалі було негайно скасовано, багато хто заявив, що це був кінець відомої нам червоної доріжки. Однак недавні червоні килимові доріжки на MTV Video Music Awards і Венеційському кінофестивалі засвідчили зворотне, а це означає, що парад моди під час церемонії вручення премії "Оскар" у 2021 році може пройти як зазвичай — тільки з додатковими захисними масками й дистанцією між учасниками.

Текст: Radhika Seth

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.