До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Вестсайдська історія": що відомо про новий фільм Стівена Спілберга

Стівен Спілберг представив тизер довгоочікуваного мюзиклу "Вестсайдська історія". Фільм вийде 10 грудня, а поки розповідаємо, чого очікувати від римейку культової стрічки 1961 року, що здобула 10 премій "Оскар".

У 1950-х, коли композитор Леонард Бернштайн і поет Стівен Сондгайм працювали над адаптацією культової п’єси Шекспіра "Ромео і Джульєтта" для Бродвею, вони й не сподівалися такого шаленого успіху. Від постанови на Бродвеї до великого екрана в 1961 році — мюзикл став подією, а однойменний фільм Роберта Вайза дістав 10 статуеток "Оскара" і ввійшов в історію як один з найкращих американських кіномюзиклів. А крім того, вони ніяк не могли сподіватися, що майже через 50 років після створення їхню історію переосмислить один з найвидатніших американських режисерів усіх часів — Стівен Спілберг.

Реклама
Як народилася ідея мюзиклу
NIKO TAVERNISE/TWENTIETH CENTURY STUDIOS (для Vanity Fair)

В інтерв’ю Vanity Fair Стівен Спілберг розповів, що закоханий у "Вестсайдську історію" із самого дитинства. "Моя мама була класичною піаністкою. Весь наш дім був наповнений альбомами класичної музики, і я виріс в оточенні класичної музики. „Вестсайдська історія" була фактично першим твором популярної музики, який наша сім’я дозволила собі послухати вдома. Я закохався в нього в дитинстві. „Вестсайдська історія" була тією нав’язливою спокусою, якій я нарешті піддався".

"Вестсайдська історія" — адаптація історії про Ромео і Джульєтту, події якої перенесли в Нью-Йорк 1950-х. Головні герої — Тоні і Марія, підлітки з двох вуличних банд-конкурентів, які закохуються одне в одного. Фільм знято за сценарієм Тоні Кушнера, що раніше працював зі Спілбергом над "Мюнхеном" і "Лінкольном", а сюжет подібний до оригінального мюзиклу Леонарда Бернстайна і ґрунтується більшою мірою на бродвейській версії, включно з танцювальними номерами, ніж на фільмі Роберта Вайза 1961 року.

Акторський склад
NIKO TAVERNISE/TWENTIETH CENTURY STUDIOS (для Vanity Fair)

Акторів вибрали серед 30 тисяч претендентів — за словами Спілберга, це наймасштабніший кастинг у його кар’єрі з часів фільму "Список Шиндлера". У головній ролі — Ансель Елгорт, відомий за фільмами "Малюк на драйві", "Клуб мільярдерів" і "Щиголь". Він зіграє роль Тоні, члена польської банди "Літаки". У ролі його коханої — дебютантка Рейчел Зеглер, що напевне прокинеться зіркою після цього фільму. Юну старшокласницю з Нью-Джерсі вибрали на роль під враженням від її співу, що його почули в мережі. На відео, яке стало вірусним, вона виконує пісню Shallow. До акторського складу ввійшли також інші багатонадійні актори, як-от Езра Менас, Бен Кук, Девід Альварес, і дві зірки Бродвею — Майк Фейст і Палома Гарсіа-Лі. Також з’явиться Рита Морено, яка зіграла Аніту в оригінальному фільмі 1961 року.

Де фільмували

Знімати почали ще влітку 2020 року, здебільшого в Нью-Йорку, у Гарлемі, недалеко від району Сан-Хуан-Гілл, де зафільмували оригінальну "Вестсайдську історію" 1961 року. Деякі сцени також зніматимуть у Нью-Джерсі. "Це була безпрецедентна подорож: радісне, приголомшливе, нескінченно дивовижне знайомство з історією й партитурою одного з найбільших мюзиклів світу", — написав Спілберг у листі до глядачів після завершення знімання. "Ми знімали „Вестсайдську історію" у всьому Нью-Йорку, від Флетбуша до парку Форт-Тріон. Місто подарувало нам свою красу й енергію, і ми глибоко перейнялися його духом".

Музика
NIKO TAVERNISE/TWENTIETH CENTURY STUDIOS (для Vanity Fair)

За нову адаптацію мюзиклу відповідає американський композитор Девід Ньюман, відомий своєю роботою над "Анастасією", "Льодовиковим періодом" і "Війною троянд". У записі музики бере участь Філармонійний оркестр Лос-Анджелеса.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.