До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У новому фільмі Анджеліни Джолі будуть любов, війна і Том Гарді

Актриса й режисерка Анджеліна Джолі починає роботу над новим фільмом. Як завжди в Джолі, він буде присвячений соціальній темі. Цього разу Джолі зрежисує байопік про одного з ключових військових фотографів XX століття Дона Маккаліна, а зіграє його — Том Гарді.

Анджеліна Джолі

"Є військові фотографи, а є Дон Маккаллін", — пише британський Vogue про героя нового фільму Джолі. Починаючи з 1960-х Маккаллін працював кореспондентом The Sunday Times та інших великих газет і розповідав британцям про військові конфлікти й те, що відбувається в гарячих точках у всьому світі. "Я просто вирішив, що нагадуватиму своїм читачам кожного недільного ранку, що життя різне й не скрізь у світі воно спокійне та щасливе", — сказав Маккаллін про свій підхід до фотографії в інтерв’ю галереї Tate, яка організувала виставку його робіт у "Тейт Ліверпуль". У 1964 році Маккаллін здобув престижний приз World Press Photo за висвітлення війни на Кіпрі.

Реклама
Один з найзнаменитіших знімків Дона Маккаліна, який він зробив 1968 року у В’єтнамі (фото © Don McCullin)

Тепер життя фотографа перетвориться на голлівудське кіно завдяки Анджеліні Джолі. Вона знімає байопік, заснований на мемуарах 85-річного Маккалліна "Необґрунтована поведінка" (1990). "Я тішуся, що маю шанс зняти кіно про Дона Маккалліна, — каже Джолі. — Свого часу мене полонили його безстрашність і людяність. Ми сподіваємося зробити фільм, який буде таким же непримиренним, як світлини Дона, і який розповість про надзвичайних людей і події, свідком яких він був". Очікується, що у фільмі йтиметься про війну у В’єтнамі, створення самопроголошеної держави Біафра; також стрічка торкнеться теми особистого життя фотографа, зокрема й краху його 22-річних стосунків з першою дружиною.

Кадр з фільму "Спочатку вони вбили мого батька"

Сам фотограф переконаний, що Джолі знімає прекрасне кіно — він бачив її екранізацію мемуарів Лунг Унг про правління червоних кхмерів у Камбоджі "Спочатку вони вбили мого батька". "Подивившись останній фільм Анджеліни про Камбоджу й провівши там стільки часу під час війни, я був дуже вражений тим, яке потужне й точне кіно вона зробила", — сказав Маккаллін. Нагадаємо, це не перший випадок, коли Анжделіна Джолі береться екранізувати біографії великих сучасників. У 2014 році її фільм "Нескорений" про спортсмена Луї Замперіні, який був бомбардувальником під час Другої світової війни, отримав три номінації на премію "Оскар".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.