До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Три причини подивитися новий мультфільм студії Pixar — "Душа"

В український прокат вийшов мультфільм "Душа" — зворушлива й філософська анімація Pixar від авторів "Корпорації монстрів", "Коко" і "Вперед і вгору". Його автор Піт Доктер — двічі володар "Оскара" і тонкий знавець людської психології.

Ідея

Головний герой мультфільму — Джо Гарднер, шкільний учитель музики, який мріє грати джаз. Одного разу удача усміхається йому, він успішно проходить прослуховування в джазовий гурт — і вже ввечері має сісти за піаніно й зіграти справжній концерт на публіці. Окрилений, він прямує додому, але по дорозі падає в люк — а відтак отямлюється в якомусь дивному місці (по суті, це якийсь простір між життям і смертю). Там живуть юні душі, які ще не народилися і яких потрібно всьому навчити. Вирішивши, хай там що повернутися на землю (адже йому тільки-но почало щастити!), Джо вступає в спілку з героєм номер 22 — бунтівливою душею, яка не надто й зацікавлена ​​в житті на Землі. Потім Джо намагається показати 22, який прекрасний наш світ. У процесі цього він непомітно для себе надасть власному життю нового сенсу. В анімації "Душа" прекрасна мораль, яка показує нам, як важливо насолоджуватися кожною миттю життя.

Реклама
Портрет Нью-Йорка

Події мультфільму відбувається в яскравому й джазовому Нью-Йорку, подібному до 1960-х. Його велелюдні вулиці, старовинні автомобілі, будівлі із червоної цегли, пожовклі дерева... Чудовий вінтажний Нью-Йорк, що його ідеально відтворив художник Джуд Браунбілл, який надихався всесвітом "101 далматинця" Disney (1961). Портрет Нью-Йорка — вже гідна причина подивитися "Душу".

Зворушливий джазовий саундтрек

Для Disney музика так само важлива, як і зображення, а в цьому мультфільмі й поготів. Удень Джо Гарднер — учитель музики, а вночі він тренується, сподіваючись одного разу зіграти в найкращому джаз-клубі Нью-Йорка. Отже, музика є невіддільною частиною "Душі". У мультфільмі звучать оригінальні джазові композиції в аранжуванні Джона Батісти, співака й джазового композитора, номінованого на "Ґреммі". "Ми зобов’язані йому джазовими творами, які підкреслюють сувору красу Нью-Йорка. Коли у фільмі ми бачимо руки Джо на піаніно, це насправді грає Джон. Наші аніматори вивчили зняті на плівку зображення Джона, який грає на піаніно, щоб відтворити кожну деталь, від руху пальців до дихання", — каже продюсерка фільму Дана Мюррей. Ключовий саундтрек мультфільму — соул-мелодії Трента Резнора й Аттікуса Росса з гурту Nine Inch Nails, — справжнє диво.

"Душа" в українському прокаті з 25 грудня.​​​​​​​

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.