До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Три нові українські серіали, які варто подивитися

Кілька нових українських серіалів, які варті уваги, ― у нашій добірці.

"Перші дні"

Реклама

Трейлер серіалу "Перші дні" нагадує нам про холодні лютневі дні 2022 року: ось дівчинка підходить до вікна і бачить вибухи, ось батько дзвонить синові та каже: "Почалося..." Cеріал розповідає історії кількох містян, які залишилися в столиці попри паніку та всю небезпеку, а всі історії натхнені реальними людьми. Наприклад, Ольга з дітьми вимушена жити в одному домі з двома чоловіками — нинішнім і колишнім; Максима війна застає на роботі, у зоопарку, звідки він не може виїхати; безхатько, що живе в машині, допомагає місцевій ТрО, а легенда української естради, прототипом якої став Андрій Данилко, проводить стрими зі своєї столичної квартири — і стає натхненням для мільйонів...

Вже з 1 листопада серіал можна подивитися на Netflix. Це вперше, коли світова прем'єра українського проєкту відбудеться саме на Netflix — на 18 європейських країн одночасно.

"Карлос в Україні"

Вже в листопаді на українські екрани виходить мок'юментарі "Карлос в Україні" ― історія американського журналіста Карлоса, який приїздить в Україну, щоб зняти документальний проєкт про життя під час повномасштабної війни. Він хоче розповісти американським глядачам про найважливіші проблеми, з якими стикаються українці: обстріли й повітряні тривоги, відключення електроенергії, економічну кризу, життя вимушених переселенців, роботу волонтерів тощо. Героями журналіста стають звичайні люди, і він з подивом та захопленням відкриває для себе українців — щирих, енергійних та винахідливих.

"Карлос в Україні" ― проєкт каналу Суспільне Культура, автори ідеї — Юлія Дощанська та Владислав Таран, який виступає також головним сценаристом проєкту. Карлоса Сміта зіграв український актор Карлос Соареш.

"Кава з кардамоном"

Львів середини XIX століття, помпезні маєтки, пишні сукні з корсетами та вишукані бали ― якщо ви любите костюмовані драми на кшталт "Позолоченого століття" чи "Тюдорів", тоді вам сподобається "Кава з кардамоном". У центрі історії ― стосунки молодої дівчини Анни (Олена Лавренюк), дочки священника, з набагато старшим одруженим польським шляхтичем (польський актор Павло Дельонг). Один із найдорожчих українських серіалів, знятий за бестселером письменниці Наталії Гурницької "Мелодія кави у тональності кардамону", зроблений з увагою до деталей ― від декорацій до костюмів, за що був високо оцінений кіноспільнотою та цього року здобув премію "Золота дзиґа" як найкращий ігровий серіал.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.