До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про римейк "Русалоньки"

25 травня у світовий прокат виходить довгоочікувана "Русалонька". Про виконавицю головної ролі, очікування публіки та саундтреки у римейку культового мультфільму Disney читайте нижче.

Реклама

"Русалонька", що вийшла далекого 1989 року — справжня класика Disney, на якій виросло не одне покоління глядачів. Екранізація відомої казки Андерсена про кохання морської принцеси-русалоньки Аріель та справжнього принца була зроблена за принципом бродвейського мюзиклу і стала революціонером в своєму жанрі. Стрічка зібрала понад 200 мільйонів доларів у прокаті, здобула дві нагороди "Оскар" та започаткувала великий ренесанс студії Disney.

Ідея зробити римейк "Русалоньки" з'явилася ще 2016 року. Після успіху таких екранізацій, як "Попелюшка" з Лілі Джеймс у головній ролі та "Малефісента" з Анджеліною Джолі, схоже, Disney намагається дати новому поколінню глядачів свіжий погляд на анімаційну франшизу.

Майже одразу до проєкту в якості режисера доєднався Роб Маршал — справжній майстер музичного жанру, який подарував світові найвідоміші мюзикли кінця 90-х-початку 2000-х — "Кабаре" та "Чікаго". Маршалл відомий тим, що буквально притягує "Оскари", адже його "Мемуари Гейші" здобули 6 статуеток у 2005 році. Але у випадку з "Русалонькою" особливе значення також грає постать композитора, і тут можна бути спокійними: культовий композитор Алан Менкен, який працював над саундтреком до оригінального анімаційного фільму, повернувся, щоб створити музику до нової "Русалоньки".

На головну роль обрали співачку та акторку Холлі Бейлі, учасницю попдуету Chloe x Halle. "Русалонька" стане її першою головною роллю в повнометражному фільмі. Серед фанатів Chloe x Halle сама Бейонсе, у кліпі якої дівчата знімалися, та Мішель Обама. Сестри Бейлі виступали в Білому домі, а також брали участь у кампанії колишньої першої леді Let Girls Learn разом із Жанель Моне і Міссі Елліот. Холлі знялася в кампейні Rodarte осінь-зима 2018/19, який сестри Малліві присвятили "жінкам, які нас надихають".

Дівчині дісталася роль Русалоньки ще в 19 років, але через пандемію фільм спромоглися завершити тільки зараз. Варто зізнатися, що після оголошення кастингу 19-річна Бейлі стикнулася з дискримінацією, адже багато дописувачів соцмереж були невдоволені вибором актриси на головну роль. В недавньому інтерв’ю Variety Бейлі сказала, що в той час її сім’я, особливо дідусь і бабуся, згуртувалися навколо неї. "Було приємно почути їхні слова підбадьорення, вони сказали мені: "Ти не розумієш, яку роль це грає для нас, для нашої спільноти, для всіх маленьких темношкірих дівчаток, які збираються побачити себе в тобі", — сказала Бейлі.

"Під час прослуховування мені було 18, а ми закінчили роботу, коли мені виповнився 21 рік..., — написала Бейлі в Instagram після завершення знімань минулого літа. — Я дуже вдячна за те, що відчула цей фільм у всій його красі, але це одночасно був найважчий досвід. Я була далеко від усього і всіх, відчувала сумніви в собі та самотність, але водночас — величезну свободу та можливість проявити себе".

Для самої акторки ця роль — ніби свідчення того, що мрії збуваються, якщо вірити в себе і йти до мети. І якщо частина аудиторії критично сприйняла її призначення на роль, то тих, хто її підтримав, набагато більше. Рік тому трейлер "Русалоньки" посів перше місце в трендах Reddit і перше місце серед популярних відео YouTube, а також очолив тренди ТікТок. У популярних соцмережах після виходу трейлера навіть ініціювали дискусію про неможливість дискримінації — це стосується не тільки реального життя, а й казкових та вигаданих персонажів.

Щодо інших героїв, то Девід Діггз із мюзиклу "Гамільтон" озвучить рака Себастьяна, Аквафіна з'явиться в ролі чайки Скаттла, Джейкоб Тремблей — в ролі Флаундера. На нас очікує ще кілька яскравих акторських робіт: Меліса Маккарті в ролі чарівниці Урсули, Йону Хауер-Кінга в ролі принца Еріка та Хав'єр Бардем в ролі короля Тритона.

Що стосується сюжету, то він збігатиметься з класичною історію Русалоньки. Аріель, молодша дочка правителя королівства Атлантики, короля Тритона, зачарована світом людей, але русалкам заборонено досліджувати його. Врятувавши принца Еріка від корабельної аварії та закохавшись у нього, вона вирішила бути з ним у світі над водою, але для цього вона повинна укласти парі з суворою морською відьмою Урсулою.

Світова прем'єра стрічки відбулася у Лос-Анджелесі кілька днів тому. Спеціально для червоного хідника виконавиці головних ролей обрали образи, натхнені їхніми героїнями у фільмі. Так, Холлі Бейлі була у виготовленій спеціально для неї сукні Miss Sohee з мерехтливим головним убором, інкрустованим кришталем, який нагадував Русалоньку. Сімона Ешлі, яка грає Індіру, одну з сестер Аріель, була в сукні Victoria Beckham, яка мала каскадний низ, що нагадував хвіст русалки.

Якою буде нова "Русалонька", побачимо вже 25 травня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.