До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому варто подивитися новий серіал Hulu "Прекрасні дрібниці"

Новий серіал Hulu "Прекрасні дрібниці" – прониклива екранізація бестселера Шеріл Стрейд про письменницю, яка віднаходить себе та своє життя, відповідаючи на листи читачів в газеті.

У Клер (її грає Кетрін Хан, зірка стрічок "Ми – Міллери", "Капітан Фантастік, "Ножі наголо") дуже дивна робота: вона день у день відповідає на питання різних людей, ведучи колонку у місцевій газеті. Незнайомі люди з болем задають ій питання. Різні питання. "Чи варто мені мати дітей?" "Чи маю я право не хотіти мати дітей?" "Чи варто мені розлучатися з чоловіком?" "Чи варто мені розлучатися з мамою?" "Для чого людині потрібні гроші?" " Чи існує Бог?"..

Реклама

Відповідаючи на ці подекуди дуже дивні питання, Клер паралельно намагається опанувати особисті проблеми у житті – з чоловіком та донькою-підлітком, та несподівано для себе розуміє, що колонка може змінити її життя.

Це сюжет нового серіалу Hulu "Прекрасні дрібниці". Його спродюсувала кампанія Різ Візерспун, яка завжди надає перевагу потужним жіночим історіям – про впевненість у собі та шлях до себе, про підтримку та сестринство, та про очікування, які лягають тягарем на плечі сучасної жінки. В основі серіалу "Прекрасні дрібниці" – однойменна книга американської письменниці Шеріл Стрейд, зібрана з колонки порад "Dear Sugar", яку Стрейд вела анонімно в онлайн-журналі The Rumpus впродовж 2010-2012 років.

Книжка була опублікована 2012 року та очолила список бестселерів New York Times. ЦІкаво, що Стрейд, на той момент вже зіркова письменниця, вела колонку анонімно. У своїх листах вона давала відповіді, виходячи з власного життєвого досвіду й щиро та відверто розповідала про особисті проблеми. Свої колонки вона описала так метафорично: "Я завжди писала так, ніби я була оголеною жінкою, яка стояла в полі й показувала всьому світові всю себе, крім свого обличчя".

Книжка "Прекрасні дрібниці" мала великий успіх та згодом втілилася у вигляді популярного подкасту, а пізніше і на театральній сцені. Щодо екранізації, то розмови про неї велися ще з 2014 році, коли Шеріл Стрейд працювала з Лорою Дерн і Різ Візерспун над створенням фільму "Дика" на основі мемуарів Стрейд. В 2022 році стало відомо, що Hulu займаються адаптацією бестселера для телебачення. Режисерка серіалу – Ліз Тайглаар: глядачі пам'ятають її яскравий драматичний мінісеріал "І всюди тліють пожежі" з Різ Візерспун та Керрі Вашнгтон у головних ролях.

Ми зустрічаємо Клер у мятій футболці, вона зловживає алкоголем, у неї проблеми з чоловіком та у стоснках з донькою. Її донька-підліток не поважає мати, Клер спить на роботі, а її письменницька кар’єра майже мертва. Тому, коли її друг-редактор запрошує взяти на себе рубрику порад, вона глузує; їй немає сенсу намагатися комусь допомогти, вона ледве виживає сама. "Хто я така, щоб комусь давати поради?", каже героїня. "Хто я взагалі така?". В інтерв'ю акторка Кетрін Хан зізналась, що була щаслива взятися за цю роботу, адже "Прекрасні дрібниці" дає голос жінкам "старшого віку та показує наші болі та турботи цікавими, глибокими, вартими уваги – такими, з яких світ не має глузувати".

По ходу розвитку сюжету героїня розуміє: їй не обов’язково бути хорошою людиною и успішною жінкою, аби давати читачам поради. Вона просто має бути хорошою письменницею, яка зможе сформулювати, чому ми іноді робимо підлі, дурні, руйнівні вчинки у своєму житті, але все одно маємо право на щасливе життя після них...

ЦІкаво, що назва серіалу походить від колонки, який Шеріл Стрейд написала в 2011 році, даючи пораду собі двадцятирічній. "Одного спекотного дня ти будеш їхати в автобусі і думати, який ти нікчемний шматок лайна, коли маленька дівчинка сяде в автобус, тримаючи за ниточки дві фіолетові повітряні кулі. Вона запропонує тобі одну з повітряних куль, але ти не візьмеш її, тому що вважаєш, що більше не маєш права на такі крихітні красиві речі. Ти помиляєшся. Ти маєш право на все", – пише Стрейд у цій колонці.

"Прекрасні дрібниці" сподобається тим глядачам, хто цікавиться психологією, адже він побудований так. що, відповідаючи на запитання читачів, Клер згадує й особливі речі зі свого життя та аналізує їх. Головна думка книжки Шеріл Стрейд та серіалу полягає у наступному: коли ви занурюєетесь у проблеми інших людей, це насправді змушує вас зазирнути всередину себе.

Серіал "Прекрасні дрібниці" можна подивитися з 7 квітня.

По матеріалах Vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.