До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Рене Зеллвегер – про роботу над роллю Джуді Гарленд

Рене Зеллвегер отримала премію "Оскар" за роль культової акторки Джуді Гарленд і розповіла, як це – грати в кіно легенду.

Дія фільму відбувається 1969 року, коли Джуді Гарленд вирушає до Лондона на свій знаменитий аншлаговий концерт у The Talk of the Town. 1969-го світ святкує тридцятиріччя фільму "Чарівник країни Оз", який зробив Джуді Гарленд кумиром мільйонів, і з нагоди чого вона дає серію присвячених стрічці концертів. Тур триває п'ять тижнів: ми бачимо в кадрі втомлену, виснажену, розгублену зірку. На цьому етапі свого життя Гарленд пережила низку серйозних злетів і падінь, а ще боролася з хворобами, викликаними вживанням наркотиків і алкоголю. Наче з-за лаштунків у фільмі розповідають, що вона також виховувала трьох дітей та закохалася в менеджера Міккі Діна, який пізніше став її п'ятим чоловіком.

Реклама

Критики називають "Джуді" ренесансом Рене Зеллвегер, яка кілька років не знімалася в Голлівуді. Наприклад, видання The Wrap вважає, що це найкращий фільм у її кар'єрі. Прем'єру кінострічки на фестивалі зустріли гучними оваціями, їй аплодували стоячи, а головне запитання тепер, чи отримає Зеллвегер ще й "Оскара" за "Джуді".

За словами самої Зеллвегер, Джуді Гарленд стала однією з найскладніших її ролей, при цьому їй "було що грати, як ніколи". В інтерв'ю акторка зізнається, що головний талант Гарленд – це її вміння спілкуватися з аудиторією: "Коли вона співала, всі в залі відчували, що вона розмовляє з ними особисто. Вона народилася з даром чути і слухати, але найдивовижніше те, як сильно вона до сих пір надихає артистів і художників у всьому світі".

Головна цінність стрічки у тому, що Рене Зеллвегер сама співає. Це не вперше ми почуємо її голос: акторка була номінована на "Оскара" після ролі Роксі Гарт у мюзиклі "Чикаго". Але "Джуді" стала викликом для Зеллвегер. Вона пояснює, що в "Джуді" співає не як Рене Зеллвегер, а як Джуді Гарленд, чий голос колись наповнював увесь Карнеґі-хол. Зеллвегер зізнається, що їй довелося витратити час, аби знайти той самий легендарний звук. Вокальні репетиції проходили в студії Abbey Road, де акторка змогла зосередитися на музичних експериментах.

"Я спробувала поставитися до цієї ролі і вокалу не з боку емоцій, а з позиції розуму. Бо якби я була емоційною, мені б нічого не вдалось. Тому я розробляла голос, розбиралася з верхніми і нижніми регістрами", – зізнається Зеллвегер. Що стосується візуальних трансформацій, то, готуючись до ролі, Зеллвегер схудла, але каже, що це не пов'язано із спеціальними дієтами, а стало результатом стресу і занурення в долю Джуді Гарленд. Нагадаємо, Гарленд померла в червні 1969 року після закінчення довгих гастролей у Лондоні.

До слова, Лайза Міннеллі, донька Джуді Гарленд, яка також фігурує у фільмі, вже висловилася проти нього. У пості в "Фейсбуці" Міннеллі спростувала чутки про те, що вона зустрічалася з Зеллвегер, аби допомогти тій з роботою над проєктом: "Я ніколи не зустрічалася і не розмовляла з Рене Зеллвегер. Я не знаю, як починаються ці історії, але я не схвалюю майбутній фільм про Джуді Гарленд. Будь-які відомості про зворотне є 100% вигадкою".

За матеріалами Vanity Fair і Variety

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.