До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Померла культова акторка Джина Лоллобриджида

У Римі пішла з життя культова акторка, зірка італійського кінематографа Джина Лоллобриджида. Їй було 95 років. Місцева преса повідомляє, що акторка, яка мешкала на своїй віллі у Римі, нещодавно була госпіталізована.

Джина Лолобриджида у фільмі "Закон"
Джина Лолобриджида у фільмі "Закон"

Реклама

Джина Лоллобриджида була улюбленицею мільйонів глядачів та легендою світового кіно, яку називали "найгарнішою жінкою у світі". Пік її кар'єри припав на 1950–60 ті роки, коли вона знялась у таких гучних стрічках, як "Фанфан-тюльпан", "Осором диявола", "Собор Паризької богоматері", "Приходь у вересні" тощо. Серед її партнерів були найталановитіші чоловіки свого часу: Гемфрі Богарт, Френк Сінатра, Рок Гадсон і, звісно, Жерар Філіп – у стрічці "Фанфан-Тюльпан" (1952), яка здобула нагороду Каннського кінофестивалю та зробила юну 25-річну італійку найбажанішою акторкою Голлівуду.

"Фанфан-тюльпан"
"Фанфан-тюльпан"

В 70-х роках, помітно менше знімаючись у кіно, актриса фактично розпочала нове життя: займалася скульптурою та фотографією, брала участь у міжнародних виставках, а до того ж навіть спробувала себе у політиці та балотувалась до італійського парламенту. Та хоч би що робила Джина Лоллобриджида, вона робила це чарівно та яскраво, незмінно звертаючи на себе увагу. "Ми всі народжені, аби померти, різниця лише в тому, з якою пристрастю ми обираємо жити", – казала легендарна акторка.

Джина Лолобриджида
Джина Лолобриджида

"Вона була однією з останніх ікон культового світового кіно, яка, за словами Гамфрі Богарта, "зробила Мерилін Монро схожою на Ширлі Темпл". Кіномагнат Говард Хьюз засипав її пропозиціями вийти заміж, а поза камерою вона насолоджувалася ворожнечею з іншою італійською зіркою – Софі Лорен", пише про Джину Лоллобриджиду Thе Guardian.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.