До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому всі так чекають на прем’єру фільму "Мулан"

10 вересня в український прокат виходить довгоочікуваний діснеївський фільм "Мулан". Блокбастер з 200-мільйонним бюджетом і популярною китайською актрисою Лю Іфей у головній ролі міг би повернути людей у кінотеатри після задовгої паузи. Але студія Disney пішла ва-банк і за тиждень до кінотеатрального релізу зробить цифрову прем’єру фільму на платформі Disney+. Чому це тільки підігріло цікавість до релізу, і що такого особливого у фільмі "Мулан", знає vogue.ua.

"Мулан"
По-справжньому епічний проєкт

"Мулан" — один з найамбітніших проєктів студії Disney за останні роки. Фільм ґрунтується на стародавній китайській легенді про сміливу дівчинку Хуа Мулань, яка пішла на війну замість свого літнього батька. У 1998 році Disney випустила мультфільм "Мулан", який зібрав у прокаті понад 20 мільйонів доларів і здобув безліч премій. Над картиною, яка до певної міри є адаптацією мультфільму 1998 року, студія працювала понад 10 років. Актрису на роль Мулан вибирали з тисячі претенденток і вона мала бути кращою з найкращих — володіти бойовими мистецтвами, обов’язково походити з Азії й добре знати історію Китаю. Нарешті до 2020 року "Мулан" був готовий, але його реліз довелося відкладати чотири рази через пандемію коронавірусу: спершу перенесли з березня на липень, потім на серпень і згодом на початок вересня.

Реклама
Коли все-таки прем’єра
"Мулан"

Починаючи із четвертого вересня, передплатити перегляд стрічки можна буде на цифровій платформі Disney+ за 30 доларів (плюс до щомісячної передплати на платформу, яка коштує 7 доларів). Крок безпрецедентний: ще рік тому складно було уявити, що студія Disney, яка завжди була апологетом великих кінотеатральних прем’єр, ось так віддасть свій фільм у мережу. За останні п’ять років Disney випустила більше касових блокбастерів, ніж будь-яка інша студія. Але пандемія змінила правила гри у великому кіно — і вивела на перший план таких гравців, як Netflix. Тож для студії Disney прем’єра "Мулан" в інтернеті — не тільки можливість достукатися до широкої аудиторії, а й своєрідний випад у сторону конкурентів. Із чуток, саме Disney вважає себе основним конкурентом Netflix — і планує зробити все, щоб вийти на перший план. На сьогодні платформа Disney+ вже має 60 мільйонів передплатників. Генеральний директор Disney Боб Чапек також сказав, що "Мулан" вийде в прокат "на певних ринках, де поки не працює Disney Plus і де кінотеатри відкриті". Наприклад, в Україні.

Хто режисер стрічки "Мулан"
"Мулан"

На пошуки режисера студія Disney витратила понад п’ять років. Спочатку шукали в Азії, але в підсумку в режисерському кріслі опинилася Нікі Каро з Нової Зеландії. Її перша короткометражна робота "Звісно, підіймайтеся" в 1994 році була номінована на головний приз Каннського кінофестивалю. Серед гучних робіт режисерки також фільм "Дружина доглядача зоопарку" з Джессікою Честейн. Бюджет "Мулан" сягає 200 млн доларів і це найдорожчий фільм в історії, який зняла жінка. Фільмування тривало пів року в Новій Зеландії й Китаї, де довелося збудувати фактично місто в місті.

Хто така Лю Іфей, яка зіграє Мулан

Мулан — відважна дівчина, яка йде в армію замість свого батька після того, як кожна родина на прохання китайського імператора відряджає свого представника на боротьбу із загарбниками. Дівчина видає себе за чоловіка, щоб воювати нарівні з іншими воїнами. Роль Мулан дісталася 32-річній Лю Іфей, популярній у Китаї актрисі, співачці й моделі. Фільм напевне відкриє її для міжнародної аудиторії.

"Мулан"

30-річна китайська зірка зуміла правильно розіграти свої карти, щоб відповідати вимогам ролі: це вільне володіння англійською, добрі навички бойових мистецтв і сильний характер, здатний тримати на собі всю увагу. Після Емми Вотсон у фільмі "Красуня і чудовисько" й Анджеліни Джолі в "Малефісенті" Лю Іфей має стати новою героїнею Disney. Лю виросла в США, де живе її мати. У вісім років захопилася музикою й акторською майстерністю та пробувала свої сили в модельному бізнесі. У п’ятнадцять років вона вже вчилася в Пекінському університеті кіно й за два роки отримала свою першу роль у фільмі "Любов травня". Лю, крім усього іншого, фанатка французької моди. Під час Тижня моди в Парижі вона завжди з’являється в перших рядах на показах Christian Dior і Chanel, а 2016 року піднялася сходами Палацу фестивалів у Каннах у сукні Christian Dior Haute Couture. Лю вправна в кунг-фу, дуже любить американське кіно й, здається, цілком готова до нового етапу своєї кар’єри в Голлівуді.

Лю Іфей

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.