До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому ми горимо: 4 зрозумілі фільми про зміни клімату

22 квітня весь світ святкує День Землі, а ми згадуємо фільми про зміни клімату, у яких доступно розказано про те, що відбувається з планетою (і чи можливо все виправити).

Chasing Ice, 2012

"У гонитві за льодом" — це історія фотографа Джеймса Балога, який вирушив у спеціальну місію Арктикою разом з групою молодих фотографів, щоб зібрати неспростовні докази змін на планеті. Під час експедиції The Extreme Ice Survey (з англ. "Екстремальний льодовий огляд"), Балог з командою замислили викрити те, як ситуація з льодовиками змінюється з року в рік. Попри проблеми з технікою, яка не була готовою до мінусової температури, команді вдалося зібрати time-lapse знімки, які є наочним доказом глобального потепління.

Реклама
"До потопу" (Before the Flood, 2016)

Документальний фільм від двох володарів "Оскара": режисера Фішера Стівенса й актора, екоактивіста й посланця ООН, Леонардо ді Капріо. У фільмі представлена розповідь про те, перед якими труднощами постав світ у зв’язку зі змінами клімату. Крім зрозумілого пояснення причин глобального потепління, запропоновані варіанти дій, щоб запобігти катастрофічним порушенням життя на нашій планеті. В основі фільму — мандрівка Леонардо ді Капріо різними частинами Землі, під час якої актор досліджує наслідки глобального потепління. Ді Капріо ділиться побаченим й акцентує увагу на запереченні змін клімату серед корпоративних лобістів і політиків США.

"Революція" (Revolution, 2012)

Дія "Революції" починається із занурення режисера фільму Роба Стюарта та його асистента у воду до акул — у такий спосіб режисер привертає увагу до того, що реальна небезпека полягає зовсім не в мешканцях глибин. Режисер починає пригоду 15 країнами тривалістю в чотири роки, щоб показати одну істину — життя на Землі досягло еволюції такого рівня, що тепер потрібна революція для збереження життя. Впродовж фільму глядач стикається віч-на-віч з дикою природою — від коралових рифів у Новій Гвінеї до тропічних лісів Мадагаскару. Роб Стюарт пояснює, як у нашому світі все взаємопов’язано.

"Шість градусів можуть змінити світ" (Six Degrees Could Change the World, 2007)

Натхнений книжкою Марка Лінаса "Шість градусів", документальний фільм від National Geographic висвітлює проблему глобального потепління з погляду науки. У фільмі йдеться про наукові відкриття в царині зміни клімату. Хоч фільм випустили 2007 року, на нього варто звернути увагу: пояснення того, як на стан довкілля впливає кожен градус підвищення температури, — актуальне як ніколи.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.