До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

На Венеційському кінофестивалі покажуть український фільм "Пісні землі, що повільно горить"

Вже 28 серпня розпочнеться Венеційський кінофестиваль, у межах якого відбудеться світова премʼєра українського фільму "Пісні землі, що повільно горить" режисерки Ольги Журби. Документальна стрічка зображує сцени з життя в Україні протягом перших двох років повномасштабного вторгнення.

"Пісні землі, що повільно горить"

"Пісні землі, що повільно горить" — друга повнометражна документальна робота Ольги Журби, відомої за фільмами "Папині кросівки" та "Назовні". За словами режисерки, фільм "оприявнює зміни в суспільстві, яке долає шлях від паніки перших тижнів великої війни до прийняття смерті й руйнувань, які зрештою стають трагічною нормою для українців". "Ми почали зйомки з перших днів великої війни, — розповідає Ольга Журба. — Я усвідомлювала, що це мій обов’язок — документувати те, що з нами відбувається. Є розуміння, що це буде особливо потрібно для майбутніх поколінь. Це один з "листів" у майбутнє, який, сподіваюсь, дійде й буде прочитаним".

Реклама
"Пісні землі, що повільно горить"

Операторами фільму стали Володимир Усик ("Ля Палісіада"), Вʼячеслав Цвєтков ("Цей дощ ніколи не скінчиться", "Земля блакитна, ніби апельсин") та Михайло Любарський ("Люксембург, Люксембург", "Будинок "Слово": Нескінчений роман"). Продюсерка фільму Дар’я Бассель розповідає, що головною мотивацією для всіх, хто працював над цим фільмом, було чесно розказати про наслідки російської агресії.

"Наша команда зробила і випускає цей фільм у світ під час дуже болісних подій і трансформацій. Доки ми робили це кіно, деякі з наших друзів-митців загинули, деякі — опинилися в полоні, а дехто втратив свої домівки. Я впевнена, що "Пісні землі, що повільно горить" говоритимуть із глядачами в усьому світі на рівні глибоких емоцій, передаючи наш біль і змушуючи замислитись про наслідки цієї війни для всього світу", — додає Бассель.

Венеційський кінофестиваль відбудеться з 28 серпня по 7 вересня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.