До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Багатогранна особистість: 7 фільмів з Денієлом Редкліффом

Денієл Редкліфф розпочав активну кар’єру вже в десять років з ролі головного героя саги про Гаррі Поттера, а двадцять років потому став суперзіркою в багатьох сферах. Попри те, що саме кінострічки про юного чарівника зробили британського актора відомим на весь світ, він вміло демонструє акторську майстерність у різнопланових проєктах.

Денієл Редкліфф у спектаклі "Еквус"

Після Гаррі Поттера Редкліфф виявляє себе універсальним і серйозним актором як на сцені, так і на великому екрані. Він не боїться ризикувати й експериментувати. То Денієл виходить голим на сцену в лондонській і нью-йоркській виставах "Еквуса", то співає й танцює у бродвейському мюзиклі "Як досягти успіху в бізнесі, нічого не роблячи". Паралельно він знімається у фільмі страхіть "Жінка в чорному" і похмурому фентезі "Роги", а пізніше повністю змінює амплуа й грає головну роль у романтичній комедії "Дружба і ніякого сексу?".

До дня народження актора Vogue.ua вибрав 7 кінострічок, які без зайвих слів демонструють творчий потенціал і майстерність британця.

"Вбий своїх коханих", 2013

Сюжет фільму "Вбий своїх коханих" заснований на реальних подіях і розповідає історію, що сталася 1944 року в Колумбійському університеті. Джек Керуак, Вільям Барроуз і Аллен Гінзберг — молоді студенти, які в майбутньому стануть відомими письменниками й головними представниками руху бітників. Друга світова війна змушує їх порушувати загальноприйняті шаблони, а знайомство з викладачем Карром, не схожим на інших педагогів, допомагає їм поглянути на світ ширше. Навчання в Колумбійському університеті назавжди змінило життя юного Гінзберга, а трагічні події, що відбулися в цей період, дали старт його літературній кар’єрі.

"Віктор Франкенштейн", 2015

Фільм "Віктор Франкенштейн" з Джеймсом Мак-Евоєм і Денієлом Редкліффом у головних ролях заснований на відомій у кінематографі історії Мері Шеллі про монстра Франкенштейна, яку цього разу оповідає помічник вченого. Редкліфф у ролі Ігоря Штраусмана, згорбленого протеже й помічника божевільного генія, завоював прихильність критиків, а їхній яскравий броманс із Мак-Евоєм тримає увагу глядачів до останнього кадру.

"Людина — швейцарський ніж", 2016

Зіграти мертве тіло у фільмі набагато складніше, ніж може видатися на перший погляд, але Денієл Редкліфф показує, як це зробити професійно. У цій добродушній комедійній драмі він грає мерця на ім’я Менні, який виявляється таким же корисним і багатофункціональним, як швейцарський ніж. Саме Менні стає єдиним другом Генка (Пол Дано), який опинився на безлюдному острові випадково. Він допомагає Генку заново знайти радість життя й повертає надію на порятунок. Ця історія депресивного хлопця, що зав’язує дружбу з трупом, дещо дивна, але Дано й Редкліфф зробили все можливе, щоб фільм зачарував глядачів.

"Абсолютна влада", 2016

У стрічці "Абсолютна влада" Редкліфф знову показує свою універсальність як актор. Він бере на себе роль агента ФБР, який проникає в банду білих расистів з радикальними поглядами, щоб викрити їхні терористичні змови. Таке несподіване перевтілення Редкліффа і його блискуча акторська гра привернули до фільму увагу багатьох.

"Джунглі", 2016

Психологічний трилер, заснований на реальній історії ізраїльського шукача пригод Йоссі Гінсберга (Денієл Редкліфф), який вирушив до Болівії для походу незвіданими лісами Амазонки. У фільмі йдеться про те, як без будь-якого досвіду й засобів для виживання Йоссі вдалося протриматися в тропічних нетрях упродовж кількох тижнів.

"В’ючна тварина", 2018

В американському екшн-трилері "В’ючна тварина" Денієл Редкліфф грає пілота-наркокур’єра. Фільм розповідає про безвихідну ситуацію, у якій опиняється молодий пілот. У Шона (Денієл Редкліфф) серйозно занедужала дружина, а військова страховка не покриває дороге лікування. Заради швидкого заробітку він погоджується перевезти через мексиканський кордон наркотики на легкомоторному літаку. Щоб очистити сумління, Шон повідомляє про запланований вантаж в Управління з боротьби з наркотиками США. Він має вибрати: доставити наркотики на місце, яке вказує Картель, чи продовжити співпрацю з урядом, що пообіцяв прооперувати його дружину.

"Втеча з Преторії", 2020

Такого Денієла Редкліффа ми ще не бачили: змарнілий, зарослий, кошлатий, студент-відмінник з бородою. Стрічка "Втеча з Преторії" заснована на реальних подіях і розповідає історію політичного в’язня й активіста Тіма Дженкіна, який у 1970-х втік з в’язниці в Преторії, куди потрапив за участь у політичних акціях під час апартеїду. Втекти йому вдалося за допомогою олівців і паперу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.