До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Улюблені актриси Франсуа Озона

Майстер сатири і художник, який особливо ставиться до людської сексуальності, все це про режисера Франсуа Озона. На честь дня народження Озона, якому 15 листопада виповнюється 51 рік, Vogue UA розповідає про трьох ключових актрис, які не раз з'являлися у його фільмах.

Катрін Деньов

<b>катрин</b>

Реклама

Вперше зірка французького кіно Катрін Деньов погодилася знятися у стрічці Озона "8 жінок" 2002 року. У підсумку фільм став однією з найкращих робіт режисера: картину тепло сприйняли критики, і вона завоювала "Срібного ведмедя" на Берлінському кінофестивалі за найкращий акторський склад. Другий раз Деньов з'явилася в комедії Озона "Відчайдушна домогосподарка" (2010), де вона зіграла роль обдуреної дружини, яка перевтілюється в досить успішну і владну даму.

Шарлотта Ремплінг

Тандем Шарлотти Ремплінг і Франсуа Озона – дуже органічний і природній, ніби їм судилося працювати разом. З огляду на провокативність Озона-режисера, не дивно, що Шарлотта стала однією з його улюблениць. Фільмографія актриси – збірник сміливих робіт. Наприклад, "Нічний портьє" Ліліани Ковані (1974), яка розповідає про садо-мазохістський зв'язок між колишнім охоронцем і ув'язненою з концтабору. Роль в цьому фільмі стала знаковою для Шарлотти Ремплінг.

Шарлотта Ремплінг у фільмі "Під піском", 2000

Уже 2000 року Ремплінг вперше знялася у фільмі Франсуа Озона "Під піском". Роль у цьому фільмі принесла їй номінації на Сезар і Європейську кінопремію. 2003 року вийшов другий фільм Франсуа Озона за участі Шарлотти Ремплінг – "Басейн". І вдруге Ремплінг була номінована на "Сезара" і стала лауреатом "Європейської кінопремії". Також Ремплінг з'являлася ще в двох фільмах Озона – "Ангел" (2007) і "Молода і прекрасна" (2013).

Шарлотта Ремплінг у фільмі "Басейн", 2003
Марина Вакт
Марина Вакт у фільмі "Молода і прекрасна", 2013

Успішна модель, Марина Вакт вперше знялася у кіно 2011 року. А вже через два роки її запросили на головну роль у фільмі "Молода і прекрасна" Франсуа Озона. Стрічка була номінована на "Золоту пальмову гілку" Каннського кінофестивалю 2013 року, а Вакт отримала номінацію в категорії "Багатообіцяюча актриса" на премії "Сезар". Сам Озон захоплюється Мариною і відгукується про неї дуже поетично: "Вона виявилася ідеальним полотном, на якому художник може зображати свої ідеї, сни, фантазії". Вдруге Франсуа втілював свої фантазії з Вакт 2017 року у фільмі "Лукавий коханець". Стрічка боролася за "Золоту пальмову гілку" на 70-му Каннському кінофестивалі.

Жеремі Реньє і Марина Вакт у фільмі "Лукавий коханець" 2017

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.