До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі моменти церемонії "Оскар-2021"

У ніч з 25 на 26 квітня в Лос-Анджелесі відбулася 93-тя церемонія вручення премії "Оскар-2021". Як завжди, до однієї з головних подій року прикута непідробна цікавість. Розповідаємо про найпам’ятніші миті церемонії, про які говорить увесь світ.

Реджина Кінг. Photo: Getty Images

Отже, довгоочікувана 93-тя церемонія вручення премії "Оскар-2021" відбулася. Це була найнезвичніша церемонія за всю історію її існування і найзвичніший захід, яких за останній рік у більшості з нас не було зовсім. Все було як раніше: червона килимова доріжка, чудове вбрання, улюблені герої мільйонів, щирі сльози захвату й радості. І все було по-іншому: серед запрошених гостей були тільки номінанти та їхні супутники, не було ведучих, не було іскрометних жартів, пісень і танців. Церемонія почалася зі слів Реджини Кінг, присвячених складнощам, з якими стикнувся весь світ і всупереч яким церемонія все ж відбулася.

Реклама

Саме червона доріжка, які передувала церемонії нагородження, стала черговим свідченням, що навіть у важкі часи потрібно знаходити в собі сили для усмішок. Це продемонструвало вбрання багатьох знаменитостей, включно з яскраво-жовтою сукнею Зендаї, червоним образом Аманди Сейфрід і, звісно, сукнею, немов у феї, Реджини Кінг.

Осторонь не залишилися й вдячні промови. Одним з найяскравіших (і курйозних) моментів якраз стала промова Деніела Калуї, який здобув "Оскара" за роль другого плану у фільмі "Юда і чорний месія". Після зворушливих слів поваги, які Калуя адресував Фреду Гемптону й іншим борцям за громадянські права, актор закінчив промову словами подяки своїм батькам. І в цьому не було б нічого незвичного, якби вони не звучали так: "Моя мама, мій тато, у них був секс!" І так, мама Деніела перебувала в залі.

Деніел Калуя. Photo: Getty Images

Іншим історичним моментом став танець Гленн Клоуз. Коли в залі заграла композиція Da Butt, Ліл Рел Говері постарався відвернути увагу від музики, на що Клоуз відреагувала знаменно: почала виконувати тверк прямо біля свого зіркового столика. Кажуть, це було передбачено сценарієм, однак навіть якщо це так, воно того варте.

А втім, Клоуз чудово впорається з будь-якою наданою їй роллю, навіть якщо вкотре не дістане премії "Оскар". Цього року в номінації "Найкраща актриса другого плану" статуетку здобула 73-річна актриса Юн Ю Чжон з Південної Кореї. Нагороду їй вручив Бред Пітт, якого Чжон привітала: "Містере Бреде Пітте! Ну нарешті! Приємно з Вами познайомитися!".

Юн Ю Чжон. Photo: Getty Images

Здається, саме завдяки цим якостям ми й знаходимо щастя в кожному дні з початку пандемії. Дещиця гумору та іронії, наївність, безпосередність та емпатія. 93-тя церемонія вручення "Оскар-2021" відбулася. Зустрінемося за рік.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.