До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історична драма "Жанна Дюбарі" з Джонні Деппом відкриє Каннський фестиваль

Один із найочікуваніших фільмів цієї весни — історична костюмна драма "Жанна дю Баррі" — вже 16 травня відкриє Каннський кінофестиваль. Головні ролі грають Джонні Депп, Майвенн Ле Беско, П’єр Рішар і Ноемі Львовскі.

Реклама

У центрі стрічки — Жанна, молода жінка з робітничого класу, яка використовує свій інтелект і привабливість, щоб піднятися в соціальній ієрархії. Вона зустрічається з королем Людовиком XV, який, не здогадуючись про її статус куртизанки, шалено закохується. Всупереч усякому етикету, Жанна переїжджає до Версалю, де спричиняє скандал при дворі. Над стрічкою працює французька режисерка Майвенн Ле Беско, авторка фільму "Мій король". Сама Майвенн зіграє у стрічці головну роль куртизанки Жанни дю Баррі.

Роль суперечливого короля Людовика XV грає Джонні Депп. Для актора ця стрічка є поверненням в кіно після трирічної перерви — після його тривалої судової справи з колишньою дружиною Ембер Герд, кульмінацією якої став суд, що Депп виграв у грудні.

Людовик XV, якого французи прозвали "улюбленим", зрештою помер на самоті, бо його звинуватили в корупції. Він правив 59 років, найдовше в історії Франції після Людовика XIV.

Знімання стрічки відбувались у Версалі та історичних локаціях Парижа. Цікаво, що доти Депп майже не говорив французькою, і опанував мову саме для участі у фільмі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.