До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Актриса Кері Малліган про зйомки у фільмі "Перспективна дівчина"

4 лютого в українських кінотеатрах стартує сатиричний трилер "Перспективна дівчина" — один з найочікуваніших фільмів цієї зими і один з головних претендентів на премію "Оскар" в цьому році. Як мінімум у двох номінаціях: за найкращий оригінальний сценарій для режисерки Еміральд Феннел і найкращу жіночу роль для Кері Малліган.

"Перспективна дівчина"

У Кері Малліган за плечима вже була номінація на "Оскар" — за драму "Виховання почуттів" 11 років тому. В одну мить Кері опинилася в усіх списках кастинг-агентів і на обкладинках часописів. Малліган ще до отримання номінації з'явилася в сіквелі "Волл-Стріт: Гроші не сплять", а трохи згодом — в масштабній екранізації "Великого Гетсбі" від База Лурмана. Але вже в ті роки стало очевидним, що Кері Малліган не планує йти второваним шляхом і шукати для себе місця в якій-небудь франшизі. Замість цього актриса грала в театрі, і в набагато ризикованіших фільмах — до прикладу, "Драйв" Ніколаса Віндінга Рефна або "Сором" Стіва Макквіна. Кері постійно повторювала: "Мене не турбує розмір бюджету, роль першого чи другого плану. Мене хвилює героїня і сценарій. Усе". Недавні фільми актриси — "Світ диких тварин" і "Ферма Мадбаунд" отримали високі оцінки від критиків, але справжнє повернення на акторський п'єдестал сталося саме зараз, з "Перспективною дівчиною".

Реклама

Чи легко вам було погодитися зіграти таку героїню?

Погодитися зіграти Кессі було найпростішим і найприємнішим рішенням у моїй кар'єрі. Мені навіть лестило, що звернулися саме до мене. Я зустрілася з Еміральд, ми "вдарили по руках". Зовсім інша справа — зіграти її. Кассандра — неймовірно розумна, вона легко змінює образи, немов справжня актриса, вона відмовляється грати за правилами, в ній є найсильніший надлом і вона може бути по-справжньому небезпечною. Я ніколи не могла це чітко пояснити своїй команді, але я завжди мріяла зіграти саме таку героїню. Це професійний виклик.

"Перспективна дівчина"

Ще одна річ, яка вражає в цьому фільмі, — це безсоромна фемінність: він сповнений яскравих фарб і поп-музики, "Перспективна дівчина" абсолютно не соромиться цієї жіночності. Як ви врівноважували це з тим, що відбувається на екрані?

Це було частиною того, чому я так легко погодилася на участь. Після того, як я прочитала сценарій, Еміральд прислала мені плейлист з музикою для розуміння настрою, вона вже вписала в сценарій вкрай впізнавані треки Брітні Спірс, Charli XCX і навіть Періс Хілтон. У неї був приголомшливий мудборд, і під час нашої першої зустрічі вона сказала: "Я не збираюся знімати фільм про когось у сірому кардигані, що дивиться у вікно. Це не той фільм". І я подумала, що як же це цікаво акцентувати увагу на тому, як ми використовуємо макіяж в повсякденному житті, і наскільки легко такі речі спрощуються в нашій свідомості. Я думаю, Кессі дуже використовує це у своїх інтересах. За допомогою того, як вона одягається, вона буквально ховається у всіх на виду, адже вона здається не тільки нешкідливою, але й прекрасною. І це працює! Найменше вона потребує, щоб хтось сказав: "З тобою усе гаразд? Що відбувається? ". Думаю, якби вона одягалася так, як відчувала, все було б інакше. Так що було дійсно цікаво придумати цей повсякденний образ, але також і її вбрання для вечірніх пригод, це все різні персонажі в тілі однієї людини.

"Перспективна дівчина"

Кассандра — хамелеон, і хоча камера повсюди прямує за нею, вона залишається для нас загадкою до самого фіналу. І велику роль в цьому зіграв також зовнішній вигляд героїні.

Так і було задумано! Цей фільм, як яскрава цукерка, але тільки її спробувавши, ти розумієш, що це за смак. А чи буде це гіркота, обман чи отрута можна зрозуміти лише в процесі. І те, який вигляд має Кассандра в кожній сцені було дуже важливо для сюжету, це зрештою один з двигунів для здійснення її плану. Нашим художником з костюмів була Ненсі Стейнер і це величезна удача. Вона одна з тих майстрів, які розуміють, як створити потрібний твіст у фільмі в сучасних і звичних декораціях. Якоюсь мірою Кассандра створила для себе в голові справжній Твін Пікс (Ненсі Стейнер працювала художником з костюмів на зйомках "Твін Пікс", серед інших її робіт "Труднощі перекладу", "Маленька міс Щастя", "Вбивство священного оленя").

"Перспективна дівчина"

Що ви відчули вперше, прочитавши сценарій "Перспективної дівчини" і чи багато чого змінилося в процесі зйомок фільму?

Мене буквально збило хвилею, настільки хорошим був написаний сценарій. Я прочитала його ніби миттєво я була здивована, я сміялася. І тому, коли я бачу зараз коментарі від перших глядачів, які описують схожі почуття, я неймовірно рада. Отже, нам вдалося! Ми не зіпсували магію тексту Еміральд! До слова, напевно щоб щось зіпсувати нам всім довелося б дуже постаратися, тому що у мене завжди було враження, що наш режисер чітко розуміє, як буде кожна сцена перенесена з паперу на екран.

Навколо вас і справді зібрали безліч цікавих характерних акторів, багато з яких більше відомі в комедіях. Напевно, ви вперше опинилися в такому товаристві?

Акторська співпраця і справді було просто бездоганною. Ми зняли цей фільм з найсильнішими діалогами всього за 23 дні! Я намагалася завжди тримати марку, але хлопці й справді смішили мене чи був то Бо Бернем (популярний стендап-комік і режисер) в романтичній сцені, чи то наша взаємодія в сценах з Адамом Броуді або Крістофером Мінц-Плассе, коли несподівано розклад умовних сил змінюється з ніг на голову, але вони такі кумедні, що я ледь могла стримати сміх в ті моменти, коли мала бути загрозливою. Загалом усі на знімальному майданчику розуміли, що ми втілюємо в життя найсильніший сценарій.

Як ви ставитеся до того фурору, який справив фільм у Сполучених Штатах, і до того, що вам тепер пророкують номінацію на премію "Оскар"?

Я страшенно рада, що про "Перспективну дівчину" говорять, це справжній подарунок для нас. В якості сценарію і режисерському баченні Еміральд я не сумнівалася ані на мить, як і у всій команді. Але зрештою, давайте бути чесними — у світі виходить стільки приголомшливих фільмів, які і близько не отримують належної уваги. Тут повинні зійтися всі зірки — сам фільм, стратегія просування, перші реакції. Це настільки колективна праця, що набагато більша за мене і мій внесок.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.