До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Каннський кінофестиваль перенесено на липень

Каннський кінофестиваль, який спочатку планували провести в травні, перенесли на 6—17 липня.

Блейк Лайвли на красной дорожке Каннского кинофестиваляБлейк Лайвлі на червоній доріжці Каннського кінофестивалю

Каннський фестиваль щороку приваблює близько 45 000 осіб з офіційною акредитацією. Торік організаторам довелося скасувати захід через пандемію коронавірусу.

Реклама

У 2021 році спочатку планували провести 74-й кінофестиваль у Каннах з 11 по 22 травня, але зрештою захід перенесли на 6—17 липня. Рішення спричинене дедалі більшою кількістю випадків зараження вірусом у Європі, водночас різні країни підсилюють свої обмеження, зокрема й відновлюють карантин.

Каннский кинофестиваль, 2018Каннський кінофестиваль, 2018

"Як було оголошено восени минулого року, Каннський фестиваль залишає за собою право змінити дати проведення залежно від того, як розвиватиметься ситуація в галузі охорони здоров’я у світі", — ідеться в заяві організаторів фестивалю.

Фестиваль було скасовано минулого року, тоді як європейські заходи-конкуренти в Берліні й Венеції відбувалися з дотриманням суворих обмежень з охорони здоров’я. У 2019 "Золоту пальмову гілку" Канн присудили південнокорейському фільму "Паразити" Бон Джун Хо, який надалі став тріумфатором сезону кінонагород.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.