До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювали костюми до фільму "Абатство Даунтон"

28 листопада в український прокат виходить "Абатство Даунтон" – продовження популярного серіалу про британських аристократів, цього разу у вигляді повноцінного фільму. Дія стрічки відбувається 1927 року і зосереджена на неймовірній події: в йоркширський маєток родини Кроулі приїздить король Георг з дружиною Марією. Про улюблену знахідку на вінтажному ринку, французький муслін і особливості роботи над повнометражним фільмом Vogue.ua розповіла художниця костюмів фільму Анна Робінс.

Кадр з фільму "Абатство Даунтон"
Як проходила підготовка до зйомок

За останній рік я зробила величезну кількість досліджень: ви маєте стати експертом тієї епохи, для якої розробляєте костюми. Для початку я відвідала Музей Вікторії і Альберта, проаналізувала багато вбрань 1920-х років і почала робити покупки на старовинних ярмарках, щоб подивитися на крій і конструкцію тих часів. Коли ми частково продумали образи, то почали зустрічатися з командою в нашій "робочій кімнаті": вирізали фігури героїв, розглядали деталі ескізів і зіставляли все.

Анна Робінс на зйомках "Абатства Даунтон"

Крім того, є сценарій, який необхідно розбити на смислові частини, щоб ви з практичного погляду знали, які костюми вам потрібні і де. Для фільму "Абатство Даунтон" це насамперед означає: вам потрібно багато різноманітних костюмів, бо сім'я Кроулі часто переодягається. Моя робота полягає в тому, щоб переконатися, що кожен костюм працює з іншим одягом у сцені, що сцена в цілому гармонійна і образи мають гарний вигляд у декораціях.

Кадр з фільму "Абатство Даунтон"
Про відмінності між кіно і серіалом

"У кіно у мене було менше костюмів, щоб розповісти історію. Протягом дев'яти епізодів "Абатства ..." у мене були сотні костюмів, щоб "намалювати" картину і розповісти історію, щоб створити сюжетну лінію для кожного персонажа. Однак під час роботи над повнометражним фільмом у мене було більше часу, щоб по-справжньому опрацювати всі сцени з боку костюмів. Я також розробила з нуля набагато більше костюмів, бо звернулася до основ – оригінальної тканини, з якої зроблений історичний костюм.

Кадр з фільму "Абатство Даунтон"

Інше міркування полягало в тому, що костюми будуть у значно більшому масштабі в фільмі. Тому я використовувала багато вінтажних, справжніх аксесуарів і тканин, але всі ці деталі, все це ремесло має витримати перевірку на величезному екрані. Контроль якості, коли ми робили покупки, тепер був набагато вищим, я ретельніше відбирала тканини.

Кадр з фільму "Абатство Даунтон"
Про улюблену знахідку

"Ми були на ринку Портобелло, де зберігають деякі вінтажні тканини, які мені навіть не дозволили побачити, оскільки власник кіоску пообіцяв їх комусь. Мені описали все в деталях, і це майже змусило мене плакати, бо звучало так красиво! Власниця поговорила з колекціонером, який погодився, щоб ми подивилися тканини. Вони були всі ще в оригінальному вощеному папері, з оригінальним паризьким маркуванням. Ми відкрили упаковку вперше, її ніколи не використовували! Саме цей ніжний, вишитий шовковий тюль ми застосували в бальній сукні Вайолет у Harewood House.

Про улюблений костюм

"Мій улюблений костюм – бальна сукня леді Мері. Вона починалася як вбрання до колін з зовсім іншим вирізом. Коли я знайшла її на вінтажному ринку, то зрозуміла, що хочу, аби Мері була в чомусь досить сміливому і однотонному. Рівень декору цієї сукні просто вражає. Це французький муслін, декорований бісером, причому накидка спадала вниз по її спині. Я знаю, як Мішель Докері носить одяг, знаю її дивовижний профіль. І найпрекрасніші її сцени в цій сукні, коли вона танцює. Уявіть, для столітнього предмета одягу це справжня подорож – опинитися там, де він є!

Кадр з фільму "Абатство Даунтон"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.