До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як знімали фільм "Вісім подруг Оушена"

З 14 червня в Україні починаються передпокази головної кінопрем'єри цього літа – "8 подруг Оушена". Іронії у фільмі менше, ніж в оригінальній картині, зате багато моди і фемінізму.

Щороку в травні в Нью-Йорку відбувається Бал Інституту костюма Met Gala, який організовує головний редактор американського Vogue, Анна Вінтур. Це головна світська подія року після "Оскара". Знаменитості починають підготовку до Met Gala за рік до церемонії і не шкодують сил: застосовують складноскладені вбрання, оригінальні головні убори і, звичайно, найдорожчі ювелірні прикраси. На одну з таких прикрас, за сюжетом фільму "8 подруг Оушена", поклала око Деббі (Сандра Буллок) – хитра і зухвала сестра Денні Оушена з "11 друзів Оушена". У діамантовому кольє вартістю 200 млн доларів на Met Gala прийде актриса Дафна Клюгер (Енн Гетевей). Деббі, яка розробляла план крадіжки п'ять років у в'язниці, збирає команду авантюристок – і вривається на Met Gala.

Реклама

Такою кількістю зірок в одному фільмі глядачів давно не балували. Команду Деббі Оушен склали Кейт Бланшетт, Ріанна, Сара Полсон, Гелена Бонем Картер і Мінді Калінг. У ролі-камео на балу з'являться Кім Кардаш'ян, Кендалл Дженнер, Кеті Голмс, Александр Венг, Майкл Корс і господиня вечора Анна Вінтур.

"8 подруг Оушена" – це спін-офф фільму "11 друзів Оушена" Стівена Содерберга, який, в свою чергу, знятий на основі картини 1960, де головну роль грав Френк Сінатра. Випущене 2001-го, кіно Содерберга і Джорджа Клуні (Клуні не тільки зіграв головну роль, але і спродюсував стрічку) стало зразком жанру "фільм-пограбування". Банальність сюжету згладили вбивча іронія Содерберга, дотепні чоловічі жарти і блискучий дует Клуні та Бреда Пітта.

Через 16 років за "жіночу" версію пригод Оушена взявся Гері Росс, режисер "Голодних ігор". У його фільмі менше гумору і гостроти, але багато фемінізму і того, що прийнято називати woman power. У жінок у фільмі Гері Росса, як і у бунтарки Кітнісс в "Голодних іграх", – суцільні надздібності: вони за хвилину зломують системи безпеки Метрополітен-музею (за це відповідає Ріанна), створюють штучне кольє, яке не відрізнити від справжнього (лжедизайнера ювелірних прикрас грає Мінді Калінг) і з легкістю прикидаються fashion-дизайнерами, щоб отримати квиток на бал (ця роль дісталася Гелені Бонем Картер).

Режисер Гері Росс розповідає, що в зоряній акторській команді, яку він зібрав на майданчику, головним було відчуття "банди". "Я не просто шукав класних актрис на окремі ролі. Я збирав групу, в якій всі персонажі повинні були відмінно звучати разом". За словами режисера, на майданчику між цими вісьмома "абсолютно неймовірними і дуже креативними актрисами творилася справжня алхімія". "Я іноді просто робив крок назад і спостерігав, як вони взаємодіяли між собою", – ділиться Гері Росс.

Зйомки фільму відбувались в найяскравіших місцях США – казині Лас-Вегаса, в Нью-Йорку, а також в знаменитому The Metropolitan Museum of Art – музеї The Met, як його коротко називають. У знімальної команди "Восьми подруг Оушена" був безпрецедентний доступ до музею – зйомки проводили там більше 10 днів, і це більше, ніж зйомки будь-якого іншого фільму в музеї за всю його історію. Окремим героєм фільму став Нью-Йорк – так само, як 20 років тому, це місто стало ледь не головним персонажем ще одного дуже красивого проекту – серіалу "Секс у великому місті". Всі натурні зйомки були зроблені в Нью-Йорку: команда говорить, що Гері Россу вдалося передати дух міста. Завдання було одне: показати місто, яке ніколи не спить. "У Нью-Йорка є своя внутрішня енергія", – говорить Сандра Буллок. – Він запалює вас і допомагає вам триматися на ногах без відпочинку цілодобово. І найцікавіше: це місто не зупиняється, навіть коли в ньому знімається фільм. Ти просто знімаєш фільм в ньому і навколо нього, а він живе своїм життям".

Нью-йоркська прем'єра фільму "8 подруг Оушена"

Спеціальним партнером фільму став ювелірний дім Cartier. Ювеліри Будинку Cartier спеціально для фільму "Вісім подруг Оушена" створили легендарне кольє Jeanne Toussaint. На його виробництво витратили вісім тижнів ручної праці паризьких фахівців Будинку. Сама прикраса – це вшанування Жанни Туссен, творчого директора Будинку в 1930-х роках. Оригінальне кольє створив 1931 року Жак Картьє для Махараджи Наванагара. Його описували як "найкращий каскад кольорових діамантів у світі", головним каменем прикраси тоді став Queen of Holland: блакитно-білий діамант вагою в 136,25 карата. Зараз прикрасу створювали за ескізами та зробили її на 15-20 відсотків меншою від оригінального виробу. Ключові сцени з намистом знімали в особняку Cartier на 52-ій Вулиці. Для зйомок флагманський бутік Будинку повністю закрили для публіки на два дні – і це в грудні, в період різдвяного шопінгу. Всі прикраси, які можна побачити в кадрі – справжні.

До роботи над фільмом запросили ще одного шановного фахівця зі світу моди – Александра де Бетака, поставновника модних показів. Саме він допоміг команді зрежисувати сцени модного показу дизайнера Роуз Вайл, героїні Гелени Бонем Картер. Для цього режисер Гері Росс разом з Бетаком відвідали кілька модних показів під час Нью-Йоркського тижня моди, а американський Vogue і Анна Вінтур допомогли заповнити перший ряд показу реальними модними гостями – від Кеті Голмс до Майкла Корса.

Пограбуванням в фільмі заправляє Кейт Бланшетт. Її героїня Лу Міллер – права рука Деббі Оушен. У Лу свій нічний клуб в Нью-Йорку, вона любить рок і гострі жарти. За задумом художника з костюмів, Сари Едвардс, Буллок і Бланшетт – дует, побудований на контрастах. Деббі Оушен гламурна, любить міні і витончені сукні, а в Лу Міллер андрогінний стиль. На балу героїня Бланшетт з'явиться в комбінезоні Givenchy, який французький Будинок створив спеціально для фільму, а в звичайному житті носить "чоловічі" костюми Burberry, краватку Saint Laurent, сорочки та леопардове пальто.

"Кейт, ти – це рок-н-рол!" – сказала мені напередодні зйомок наша художниця Сара", – згадує Кейт Бланшетт. – Ми хотіли зробити з мене Кіта Річардса, але в жіночому вигляді. І додали трохи акцентів в дусі Деббі Харрі (солістка групи Blondie. – прим. авт.): Скуйовджена укладка, немов після класного концерту, і багато рожевого. Це найкрутіший образ в моєму житті!"

Найприємнішим на зйомках, за словами Бланшетт, була можливість спілкуватися з чудовими актрисами. "Уявіть, коли ми всі збиралися в трейлері у гримерів на ранковий макіяж, ми базікали безперестанку. Не розлучалися навіть в обід – разом йшли за хот-догами на кухню. А ще у нас тепер є свій чат в месенджері – і мій телефон періодично спалахує повідомленнями від Ріанни і Сандри Буллок. Фантастика!"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.