До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хто така Белла Рамзі — зірка серіалу "Останні з нас"

19-річна британська акторка Белла Рамзі — зірка двох найгучніших телевізійних гітів останніх років, серіалів "Гра престолів" та "Останні з нас". Про карколомну кар'єру акторки читайте нижче

Белла Рамзі вміє обирати проєкти, які згодом підкорюють увесь світ. Коли дівчинці було 11 років, вона підписала контракт із гігантом HBO ті заграла юну і відважну Ліанну Морморт — 10-річну Леді Ведмежого Острова у серіалі "Гра престолів". Саме тоді світ заговорив про неї як про майбутню зірку нового кіно.

Реклама

І ось сьогодні Рамзі знову співпрацює з НВО, і це знову гіт — фантастичний серіал "Останні з нас", де вона грає надію всього людства, юну Еллі, на яку не діє зараза, що від неї всі інші люди перетворюються на зомбі. Перший епізод шоу подивилося майже 5 мільйонів глядачів, а останній — вже 10, що зробило "Останні з нас" абсолютним рекордсменом нашого часу. В Європі серіал вже визнали найпопулярнішим шоу HBO Max за всю історію. Тим часом Белла Рамзі вже підтвердила свою участь у другому сезоні.

Белла Рамзі виросла в Ноттінгемі, там закінчила театральну школу. З дитинства грала в любительському театрі, а вже з 10 років почала брати участь у професійних кастингах. Власне, один із таких кастингів проводили продюсери HBO, які шукали нові обличчя для свого майбутнього гіта — "Гри престолів". Майже весь ключовий склад серіалу — це дебютанти, для яких "Гра престолів" стала першою професійною роботою та квитком у велике кіно. Так сталося і з Беллою Рамзі.

"Гра престолів"
"Гра престолів"

Після успіху "Гри престолів" Белла отримала багато пропозицій і встигла знятися у не менш ніж десяти фільмах: у драмі "Джуді" про Джуді Гарленд, у фільмі "Супротив", що заснований на біографії Марселя Марсо, озвучити анімацію "Гільда і гірський король" тощо. В 2022 році вона зіграла першу головну роль — у драмі Ліни Данем "Кетрін на ім’я Пташка", за яку Рамзі номінували на премію "Вибір критиків". У цій проникливій стрічці Белла зіграла першу середньовічну феміністку — 13-річну англійку Берді, що живе в XIII столітті і має вийти заміж за дорослого і багатого чоловіка, аби врятувати свою родину від бідності.

"Кетрін на ім’я Пташка"

Цього ж року Белла Рамзі отримала головну роль у серіалі "Останні з нас" — постапокаліптичній драмі, заснованій на однойменній відеогрі 2013 року. Події відбуваються в альтернативному 2023 році, де цивілізація розпалася після руйнівної грибкової пандемії. Джоел (Педро Паскаль), контрабандист, що вцілів після епідемії, має перевезти з карантинної зони дівчину Еллі, якої не торкнувся вірус. Разом вони повинні знайти команду вчених, які за допомогою Еллі створять вакцину проти епідемії, перетворивши її дар на порятунок для усього людства.

"Останній з нас"
"Останній з нас"

Героїня Рамзі — незвична, непокірна дівчина. Власне, такими є всі її персонажки — тож можна вважати, що це амплуа Белли Рамзі. В інтерв’ю GQ вона зізналася: коли HBO повідомили, що її обрали на головну роль, вона зіткнулася з хвилею несхвалення в соцмережах, бо люди критикували її зовнішність і несхожість на героїню Еллі у відеогрі. Акторка каже: навмисно читала коментарі, щоб загартувати свій характер.

У серіалі Белла грає блискуче — це "складна, бурхлива суміш дитячої невинності та жорстокого гніву", пише GQ. Творці серіалу Крейг Мейзін і Ніл Дракман були дуже вимогливими до акторів і прослухали понад 100 кандидаток на головну роль. Белла Рамзі виявилася найнезвичайнішою.

Белла Рамзі та Педро Паскаль
Белла Рамзі та Педро Паскаль

"Останній з нас" — найпопулярніший серіал року, тож фактично в один момент Белла опинилася в центрі уваги. "Раніше мене впізнавали на вулиці приблизно раз на три тижні, тепер це щоразу, коли я виходжу, — зізнається вона збентежено в бесіді з британським Vogue. — Я намагаюся зберегти своє життя якомога нормальнішим".

Белла Рамзі не любить публічні виходи та світські заходи. Незважаючи на те, що вона дебютувала у "Грі престолів" в 11 років, її перший вихід на червону доріжку стався у 15, а до того Белла свідомо уникала пресзаходів. "Якби це залежало від мене, я б, мабуть, ходила на кожному заході в толстовці та брудних кросівках, які я ношу вдома, але я розумію, що це… не зовсім прийнятно".

У 19-річної зірки є свої модні вподобання: вона любить костюми у чоловічому стилі, штани і майже не з’являється на публіці у платтях. "Я маю бути впевнена, що почуваюся собою на червоній доріжці. Я тяжію до костюмів. У сукні я б виглядала жахливо…".

Звісно, популярність зробила юну акторку бажаною гостею модних показів. Торік вона була у першому ряду на шоу Dior весна/літо 2023. У своїй статті про Рамзі британський Vogue пише, що її стиліст Фабіо Іммедіато (який також працює з Педро Паскалем) повідомив 19-річній дівчині за допомогою смс, що її запросили на показ Dior. "Дуже круто!" — відреагувала вона.

На показі Dior
На показі Dior

Стиліст допоміг Беллі вибрати образ із колекції Дому весна/літо 2023: корсет і спортивні штани з надрукованою архівною картою Парижа із зображенням авеню Монтень у центрі. "Це було повне божевілля — я уявлення не мала, чого очікувати, — зізнається Рамзі, розповідаючи про свій перший front row. — Я йшла у це абсолютно наосліп. Уявіть, я побачила натовп фанатів, коли виходила з машини! А я ж бо думала, що просто зайду, подивлюся шоу і піду собі…"

На показі Dior
На показі Dior

У свіжому інтерв'ю New York Times Рамзі заявила, що вважає себе небінарною особою. Але каже, що їй все одно, які займенники використовуються щодо неї —– тож зазвичай журналісти пишуть про Беллу саме у жіночому роді.

"Але є дещо, що турбує мене більше, ніж займенники: мене називають "молодою жінкою", або "впливовою молодою жінкою", або "молодою леді". Та зрозумійте: я просто не леді", — каже вона.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.