До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Грета Ґервіґ cтала першою режисеркою, чий фільм заробив мільярд доларів у прокаті

Після 17 днів прокату "Барбі" перевищила відмітку зборів у понад 1 мільярд доларів. Таким чином Грета Ґервіґ стала першою в історії сольною кінорежисеркою, фільм якої зібрав мільярд доларів.

Реклама

В історії кіно є ще три блокбастери з мільярдним капіталом, які були зняті жінками, але в соавторстві: "Крижане серце" (1,3 мільярда доларів) і "Крижане серце 2" (1,45 мільярда доларів), обидва зняті Дженніфер Лі та Крісом Баком, а також "Капітан Марвел" (1,1 мільярда доларів), співрежисери Анна Боден і Раян Флек.

Цікаво, що стрічка Грета Ґервіґ — це лише другий блокбастер цього року та шостий за час пандемії, який перевищив 1 мільярд доларів, — після фільмів "Людина-павук: Дороги додому немає", "Кращий стрілець: Маверік", "Домініон у світі Юрського періоду" та "Аватар: Шлях до Води".

Продюсери Warner Bros зізналися, що такі збори перевищили всі їхні очікування. "Це переломний момент для "Барбі", і ніхто, крім Грети Ґервіґ, не зміг би оживити цю ікону та її світ у такій кумедній, емоційній і цікавій історії, яка резонує зі всім світом", — зізнаються вони. Щоб дізнатися більше про режисерку Грету Ґервіґ та її найцікавіші кінороботи — читайте наш матеріал.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.