До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фільм "Додому" Нарімана Алієва можуть висунути на "Оскар" від України

Український Оскарівський комітет завершив прийом заявок на участь стрічок у відборі для висунення на премію "Оскар". Цього року у відборі братиме участь всього одна картина – драма "Додому" молодого кримськотатарського режисера Нарімана Алієва. Чи представить кінострічка Алієва Україну на премії "Оскар", буде відомо вже 23 серпня, йдеться на сторінці оскарівського комітету в Фейсбуці.

Нагадаємо, що у травні дебют 26-річного режисера увійшов до програми "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю, а в липні "Додому" одержав гран-прі Одеського кінофестивалю. Цей фільм є повнометражним дебютом Нарімана Алієва і оповідає історію кримського татарина Мустафи і його синів, які виїхали після анексії Криму до Києва. Головну роль Мустафи зіграв Ахтем Сеїтаблаєв, актор і режисер гучного фільму "Кіборги". Продюсером картини став Володимир Яценко, який спродюсував "Дике поле" Ярослава Лодигіна.

Реклама

"Це вигадана історія, але в ній достатньо рефлексії на реальність, яка оточує всіх нас, – розповів режисер в інтерв'ю Vogue.ua. – Прототипів у героїв немає, це збірні образи, які допомагають розкрити ідею фільму. Коли я говорю, що добре знаю про що знімаю, йдеться не обов'язково про документальну або мою особисту історію. Але при цьому в моїх фільмах дійсно багато з життя, адже "спостереження" – це перше, чого навчають кінематографістів у кіношколах. Я завжди розумію, про що і навіщо знімаю своє кіно".

Наріман Алієв у Каннах

В українському прокаті "Додому" можна буде побачити вже з 7 листопада.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.