До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Де зніматимуть третій сезон серіалу "Білий лотос"

Те, що почалося як експеримент ковідної епохи з маневрування жорсткими обмеженнями на знімання, перетворилося в міжнародну культурну сенсацію: "Білий лотос", безсумнівно, є одним із найгучніших телесеріалів нашого часу. Дія цього шоу розгортається на вигаданому розкішному курорті протягом одного тижня відпустки героїв. Перші два сезони мали паралельну структуру сюжету: ще на початку глядачу повідомляють про загадкову смерть — людські останки завантажують у літак; тіло плаває в Іонічному морі — а у фіналі розкриють драматичні подробиці життя героїв.

Кадр з другого сезону серіалу
Кадр з другого сезону серіалу "Білий лотос"

Реклама

Але, окрім хвилюючої відповіді на запитання "Хто це зробив?", "Білий лотос" відомий своїми хитрими дослідженнями персонажів, які розглядають привілеї та динаміку влади, чи то через призму грошей, сексу чи то, у випадку майбутньої третьої частини, духовності. "Наступний сезон буде сатиричним і кумедним поглядом на смерть, східну релігію та духовність", — сказав Майк Вайт у відео, оприлюдненому після фіналу минулого сезону. Шоу підтвердило, що знімання нових серій почалися в Таїланді в середині лютого, опублікувавши в інстаграмі пост, на якому зображений знімальний трейлер перед пишними приморськими джунглями.

Прихильники серіалу поспішили шукати, в яких об’єктах відбуватиметься дія серіалу. Якщо ви пам’ятаєте, перший і другий сезони були зняті в готелях Four Seasons — Four Seasons Resort Maui на Гаваях і Four Seasons San Domenico Palace на Сицилії. В Таїланді є чотири курорти, які підпадають під парасольку Four Seasons. Після кількох місяців припущень тепер стало відомо, що місцем зйомок третього сезону "Білого лотоса" стали Four Seasons Koh Samui, а також другий готель на Пхукеті Anantara Mai Khao Villas.

Фото: Four Seasons
Фото: Four Seasons

Наступний розділ у цій соціальній сатирі майже безсумнівно сприятиме розвитку туризму в країні; згідно з нещодавньою статтею New York Times, після офіційного оголошення кількість пошукових запитів у Expedia щодо Таїланду зросла на 50 відсотків. Подібні моделі спостерігалися після виходу перших двох сезонів, що сприяло розвиткові вірусної тенденції, яка називається "сет-джеттинг", коли мандрівники обирають місце для подорожі, відповідно до локацій в улюблених фільмах чи серіалах.

Тож, коли відбудеться прем’єра довгоочікуваного третього сезону? На жаль, глядачам доведеться почекати до 2025 року через затримки, спричинені протестами WGA та SAG-AFTRA — спершу вихід сезону був запланований на 2024 рік. Тим часом пропонуємо вам згадати всі місця знімань "Білого лотоса", які надихають на подорожі.

Де знімали перший сезон "Білого лотоса"?

Four Seasons Resort Maui, Гаваї

Four Seasons Resort Maui, Гаваї
Four Seasons Resort Maui, Гаваї

Перший сезон серіалу "Білий лотос" був знятий на курорті Four Seasons Resort Maui на Гаваях у 2020 році. Це був час, коли обмеження, пов'язані з пандемією, охопили світ, й більшість виробництв було повністю закрито. Усе знімання, що тривало з жовтня по грудень, актори перебували на карантині в готелі. Знімання проходили на мальовничому пляжному курорті та навколо нього, а художник-постановник переробив інтер’єри кімнат, щоб відобразити сюжет. У реальному житті п’ятизірковий готель розташований на 7 гектарах з краєвидом на узбережжя місцевості Вайлія та вміщує три ресторани, 383 номери, три басейни і спа-центр.

Де знімали другий сезон "Білого лотоса"?

Four Seasons San Domenico Palace, Сицилія

Four Seasons San Domenico Palace, Сицилія
Four Seasons San Domenico Palace, Сицилія

Здобувши базу шанувальників, "Білий лотос" випустив перший епізод другого сезону для аудиторії в 7,6 мільйона глядачів. Дія відбулася на райському острові Сицилія. Для другого сезону Майк Вайт обрав іншу власність Four Seasons — Four Seasons San Domenico Palace у місті Таорміна на вершині пагорба, звідки відкривається вид на Іонічне море та гору Етна вдалині. Він розташований у колишньому монастирі 14 століття, а наприкінці XIX століття був перетворений на готель. Тепер відвідувачі можуть насолоджуватися такими розкошами, як пейзажний басейн на вершині скелі, італійські сади, схожі на головоломки, і помешкання з краєвидом на море. І цього сезону акторам та знімальній групі вдалося дослідити навколишній регіон, зокрема муніципалітет Ното, приморське село Чефалу та навіть виноградники гори Етна.

Де зніматимуть третій сезон "Білого лотоса"?

Four Seasons Koh Samui та Anantara Mai Khao Villas, Таїланд

Фото: Four Seasons
Фото: Four Seasons

Гості курорту "Білий лотос" в Таїланді зможуть насолоджуватися розлогими панорамними краєвидами на спокійну Сіамську затоку в обрамленні тінистих кокосових пальм і солом'яних дахів. Дійсно Four Seasons Koh Samui — це дивовижне тропічне місце для третього сезону "Білого лотоса", розташоване на приватному півострові. Кожна з відокремлених вілл на схилі пагорба має басейн, а після обіду можна відпочити біля пейзажного басейну або в спа-центрі. На Пхукеті вілли Anantara Mai Khao розташовані між пляжем і національним парком. Ця власність Four Seasons була створена під впливом південно-тайського сільського стилю з традиційними дерев’яними віллами з басейнами, розташованими навколо центральної лагуни.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.