До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися на фестивалі "Вечори французького кіно"

24 січня в Україні стартує фестиваль "Вечори французького кіно". Нові роботи Ізабель Юппер і Луї Гарреля, байопік про Родена – пропустити не можна, йти обов'язково. У Києві – в кінотеатрі "Київ" з 24 по 31 січня.

"Молодой Годар"
"Молодий Годар"

"Молодий Годар" – смішна, зворушлива історія любові легендарного режисера нової хвилі Жана-Люка Годара і його музи, актриси Анни Вяземські. Режисер Мішель Хазанавічус зняв спокійне, повільне кіно, але не зважаючи на темп від кадру не відірвати погляд – вся справа, звичайно, в молодій актрисі Стейсі Мартін, яка грає музу режисера Анну Вяземські. "Коли Стейсі прийшла на кастинг, все стало очевидно, – каже Хазанавічус. – Стейсі виглядає як дівчина з 1970-х, трохи відчужено і елегантно. До того ж, у неї обличчя геніальної мовчазною актриси, як у Грети Гарбо. Мало хто з молодих актрис може так ефектно мовчати". До тремтіння красиву пару Стейсі склала з Луї Гаррелем, який грає Годара в розквіті його кар'єри – складного, шкідливого, примхливого генія. У центрі фільму – один з найскандальніших і цікавих періодів в житті режисера: на дворі 1967 рік, в паризькому повітрі вже пахне революцією, а Годар тим часом знімає свою знамениту "Китаянку", на зйомках якої і знайомиться з Вяземські.

Реклама
"Хепі-енд"

В Україні нарешті покажуть важливу прем'єру минулорічного Каннського фестивалю – "Хепі-енд" Міхаеля Ханеке. Ханеке – майстер препарувати європейське суспільство – показує життя багатої французької сім'ї на тлі міграційного кризи в Європі. У головних ролях – Ізабель Юппер і Матьє Кассовіц.

"Шукайте жінку" (CHERCHEZ LA FEMME)

Чудову французьку в усіх сенсах комедію представляє на фестивалі Су Абаді – режисер, яка народилася в Ірані і працює у Франції. Її героїня Лейла – дівчина з Ірану, вона живе в Парижі і закохана в однокурсника Армана. Раптово з Ємену повертається її строгий брат Махмуд, який став релігійним мусульманином і забороняє дівчині підтримувати стосунки з нареченим. Серйозна соціальна проблема плюс іронічний погляд – в результаті вийшло легке і розумне кіно.

"Роден"

Венсан Ліндон, один з найвідоміших французьких акторів, грає Родена, одного з найвідоміших світових скульпторів, в однойменному байопіку. Фільм про Огюста Родена – творця знаменитих скульптур "Мислитель" і "Поцілунок", фактично батька сучасної скульптури – вийшов складним, динамічним: біографія Родена – ідеальний матеріал для екранізації. Він став знаменитим пізно, його роботи викликали скандал і не раз від них відмовлялися замовники (наприклад, французька держава), а його особисте життя обговорювалося всією країною – пристрасний, темпераментний Роден кинув свою дружину і пішов до коханки, своєї молодої учениці Каміллі Клодель, яка пізніше стала відомою художницею і, на жаль, зійшла з розуму.

Читайте також:

Алісія Вікандер в ролі Лари Крофт: новий трейлер

Найкращі фільми року від режисерок

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.